Konkurencijos prievaizdai tyrimą pradėjo pagal privačių vežėjų skundą. Jis turėjo būti baigtas iki rugsėjo 14 d., tačiau nutarta tyrimą pratęsti, kadangi Vilniaus savivaldybė pateikė ne visą reikalingą informaciją.

„Manau, dienų klausimas, kada mes gausime tą informaciją. Ją įvertinus, galėsime kažką konkretesnio pasakyti. Bet iš esmės tas tyrimas jau į pabaigą eina“, - DELFI sakė Konkurencijos tarybos Viešojo administravimo subjektų veiklos skyriaus vedėja Jurgita Ratkevičiūtė.

Pasak jos, sostinės savivaldybė kol kas nepateikė pilnos teisinės savo sprendimų argumentacijos ir kai kurių kitų tyrimui reikalingų duomenų.

DELFI primena, jog sostinės savivaldybė ėmėsi kardinalios pertvarkos privačių vežėjų atžvilgiu. Pirmiausiai pakeisti kai kurių privačių mikroautobusų maršrutai. Vėliau paskelbta, kad po Naujųjų metų privatūs vežėjai apskritai nebus prileidžiami prie miesto centro. Jiems žadami vadinamieji privežimo maršrutai iš miesto pakraščių ir pagrindinius savivaldybės viešojo transporto mazgus bei prijungimas prie elektroninio bilieto, naujosios Vilniečio kortelės sistemos. „Mikriukus“ žadama pakeisti naujais greitųjų autobusų maršrutais – taip esą bus sumažintos eismo spūstys, o gyventojai ir toliau galės greitai patekti iš vienos miesto vietos į kitą.

Privatūs vežėjai baiminasi, kad savivaldybės pažadai tikrovėje atrodys ne taip šviesiai, kaip dabartinėse vizijose. Jie iš Konkurencijos tarybos tikisi sprendimo, kuris leistų ginčyti savivaldybės veiksmus ir reikalauti, kad privatus keleivių vežimo verslas turėtų teisę laisvai veikti Vilniaus centre. Anot vežėjų, miesto valdžios veiksmai – neproporcingas ir neargumentuotas konkurencijos ribojimas, proteguojant savivaldybės viešojo transporto įmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)