Taryba pradėjo tyrimą įtardama, kad Vilniaus savivaldybės veiksmai galėjo pažeisti Konkurencijos įstatymo 4 straipsnį, kuris savivaldos institucijas įpareigoja užtikrinti sąžiningos konkurencijos laisvę, BNS sakė tarybos atstovė Rima Kaulėnaitė.

"Tyrimą tik pradedame, žiūrėsime, kokie bus rezultatai. Taryba vertins, ar tai nesudaro skirtingų sąlygų kitiems taksi paslaugų teikėjams", - sakė R.Kaulėnaitė.

R.Kaulėnaitės teigimu, tarybos akiratyje atsidūrė du savivaldybės sprendimai - įkurti įmonę "Vilnius veža" ir dispečerinę tarnybą.

R.Kaulėnaitė sakė, kad Konkurencijos taryba neskelbia, kieno skundu remiantis pradėtas tyrimas.

Konkurencijos taryba dar šių metų kovą raštu kreipėsi į Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką dėl savivaldybės steigiamos taksi dispečerinės ir tuomet dar tik kurtos taksi įmonės. Įvertinusi viešai pateikiamą informaciją, taryba tuomet perspėjo, kad miesto valdžios "globa" jos kuriama taksi paslaugų įmonė gali riboti konkurenciją mieste.

Taryba tuomet teigė, kad Vilniaus valdžia išduoda leidimus sostinėje veikiantiems taksistams, dėl to savivaldybė gali piktnaudžiauti ir daryti įtaką privačių taksi įmonių - savo įmonės konkurentų - veiklai. Tuo tarpu dėl dispečerinės tarybai įtarimų sukėlė tai, kad ja besinaudosiantys pavieniai taksistai įgis galimybę naudotis savivaldybės suteikta navigacijos įranga bei nemokamai reklamuoti savo paslaugas - privačios taksi įmonės tokių sąlygų neturės.

Steigiant "Vilnius veža", kai kurie Vilniaus tarybos nariai pasisakė, jog savivaldybei nereikėtų žengti į privatų verslą, tačiau miesto vadovai tikino, jog bus pasiūlyta aukštesnė nei dabar paslaugų kokybė, ir tai esą būtų "iš dalies socialinė paslauga".

Šių metų vasarį, po policijos, prokuratūros ir mokesčių inspektorių taksi įmonėse atliktų kratų Vilniaus valdžia įsteigė dispečerinę, kuri aptarnauja savarankiškai dirbančius taksi automobilius, o nuo spalio vidurio taksi paslaugas pradėjo teikti ir "Vilnius veža".

"Vilnius veža" sulaukė ir Viešųjų pirkimų tarnybos dėmesio - pastaroji tiria, ar beveik du mėnesius veikianti "Vilnius veža" teisėtai iš bendrovės "Inchape motors" laikinai išsinuomojo 10 "Ford" automobilių. Sprendimą dėl laikinos automobilių nuomos tuomet apskundė bendrovė "Patikimi automobiliai".

"Vilnius veža" lapkričio pabaigoje paskelbė, kad planuoja parką papildyti daugiau nei 100 naujų automobilių. Per pirmąjį veiklos mėnesį "Vilnius veža" aptarnavo apie 6 tūkst. keleivių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)