Portalas jau rašė apie kilusį konfliktą tarp „Vilnius veža“ ir „Amber Taxi Association“, kuri nuomojasi taksi automobilius iš savivaldybės įsteigtos įmonės.

Deklaruojamas nesutarimas tarp bendrovių nusikėlė į teismą. „Amber Taxi“ kreipėsi į teismą dėl „Vilnius veža“ turimos skolos priteisimo.

Gegužės 6 d. Vilniaus apygardos teisme teisėjas Alvydas Barkauskas išnagrinėjo „Amber Taxi“ prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo bendrovei „Vilnius veža“.

„Amber Taxi“ prašo iš „Vilnius veža“ priteisti 236 tūkst. eurų (54 tūkst. eurų skola už suteiktas vežimo paslaugas, 145 tūkst. eurų nuostolių atlyginimas už netinkamą vykdymą sutarties dėl dispečerinės paslaugų teikimo, 36 tūkst. eurų žalos atlyginimas dėl automobilių nuomos sutarties nevykdymo).

Ieškinio reikalavimo užtikrinimui „Amber Taxi“ paprašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones – 236 tūkst. eurų sumai areštuoti „Vilnius veža“ priklausantį nekilnojamąjį turtą, o esant jo nepakankamai – areštuoti kilnojamuosius daiktus, pinigines lėšas ar turtines teises. Taip pat paprašyta uždrausti „Vilnius veža“ perleisti teises į dispečerines naudojamą telefono numerį.

Teismas prašymą tenkino iš dalies ir leido areštuoti „Vilnius veža“ priklausantį nekilnojamąjį ar kilnojamąjį turtą, turtines teises bendrai 236 087, 21 eurų sumai.

„Nesant ar nepakankant piniginių reikalavimų užtikrinimui atsakovo nekilnojamojo ar kilnojamojo turto, areštuoti šio atsakovo pinigines lėšas, esančias bankų ar kitų kredito įstaigų sąskaitose, priklausančias atsakovui ir esančias pas jį ar trečiuosius asmenis, uždraudžiant disponuoti, kitaip suvaržyti turtą, neviršijant 236 087,21 eurų sumos, leidžiant atsiskaityti su ieškovu pagal šioje byloje pareikštą ieškinį taip pat išmokėti darbo užmokestį darbuotojams, mokesčius valstybei, socialinio draudimo įmokas“, - teigiama teismo nutartyje.

Kreditų biuro „Creditinfo“ duomenimis, VšĮ „Vilnius veža“ turi nepadengtų skolų UAB „Šiaulių banko lizingui“ ir UAB „Lukoil Baltijai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)