Visų vilkikų galingumas svyravo nuo 400 iki 420 arklio jėgų, tad iš esmės ir jų varikliai buvo beveik vienodi. Lengviausias buvo „Renault“, svėręs 10 970 kg, o sunkiausias „Mercedes“ – 11 450 kg.

Lentelėje pateikiame konkrečius gedimus ir sąnaudas jų taisymui. Dauguma tų darbų buvo atliekami Vokietijos servisuose. Į eksploatacines išlaidas nėra įtraukti gedimai ir jų taisymo išlaidos, kurios atsirado dėl žmogiškojo faktoriaus, tokios, kaip: veidrodėlio nulaužimas statant automobilį, išmuštas žibintas ir panašiai.

Tik skaičiai ir faktai

IVECO Stralis AS 260 S 42
MAN TGA 24.400
Mercedes Actros 2541
Renault Premium 410.25
Scania R 420
Volvo FH 400
DAF XF 105.410

Geriausias „Renault“?

Žinoma, visi šie vilkikai nėra patys naujausi ir nepretenduoja į technologiškai pažangiausiųjų kategoriją, nes per tuos metus, kol jie buvo testuojami, visi gamintojai sukūrė daugybę naujų modelių su naujomis sistemomis ir technologijomis. Kai kuriems naujiems vilkikams dabar taikoma ir ilgesnė garantija, kuri atpigina eksploataciją. Tad atlikus tokį tyrimą su dabar gaminamais vilkikais rezultatą galbūt gautume visiškai kitokį.

Liekame prie jau apžvelgtų vilkikų ir sudarome paskutinę lentelę su svarbiausiais duomenimis joje. Geriausia rezultatą parodė „Renault“, bet jo nuvažiuotas atstumas daugiau nei 10 000 km. trumpesnis nei „Mercedes“, tad jei per šiuos kilometrus įvyktų rimtesnis gedimas, tuomet šis modelis galėtų nusiristi žemyn. Jei „Mercedes“ būtų važiavęs tiek pat, kiek ir mažiausiai nuriedėjęs „Iveco“, būtų išvengęs daugiau nei 400 EUR remonto išlaidų, o tai atpigintų jo vieno km. eksploatacijos kainą.

Sunkvežimių palyginimas

Teigti, kad vienas ar kitas vilkikas yra geresnis arba labiau patikimas, tikrai negalime. Visi jie pasirodė pakankamai neblogai. Taupiausi „Mercedes“ ir „Renault“, tačiau ar tikrai taip yra, būtų galima nustatyti tik suteikus visiems vilkikams visiškai vienodas eksploatavimo sąlygas, o tai yra tikrai neįmanoma. Tad didysis septynetas ir toliau lieka Europos vilkikų rinkos lyderiais.

Vežėjas pats turi nuspręsti, kuris vilkikas geriausiai atitinka jo lūkesčius. Juk tinkamai eksploatuojama transporto priemonė tarnauja ilgai ir patikimai.