„Reikia pasidžiaugti, kad AB „DFDS Seaways" išsprendė pikinę situaciją ir pradės dirbti normaliu režimu, klientai nebelauks eilėse, o kartu bus priimtas didesnis krovinių kiekis", - sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Anot AB „DFDS Seaways" komunikacijos ir viešųjų ryšių vadovo Baltijos regionui Vaido Klumbio, daugiausiai - apie 60 vilkikų vienu metu keltu pavyko išplukdyti ketvirtadienį, po truputį išgabenama kiekvieną dieną.

Susitarus su AB KLASCO, likę apie 90 vilkikų įleisti į terminalo teritoriją. Tikimasi, kad per savaitgalį visas likęs srautas bus išplukdytas.

Uosto direkcija pasirūpino biotualetais, šiukšliadėžėmis, vandeniu uosto prieigose stovėjusiems vairuotojams. AB „DFDS Seaways" šiomis dienomis vilkikų vairuotojus aprūpina maistu.

Rusijos vilkikų eilės į Klaipėdos uostą nusidriekė kilus nesutarimams tarp Rusijos ir Lenkijos dėl tranzitinių krovinių gabenimo. Lenkams uždraudus važiuoti per savo teritoriją, rusų vežėjai pasirinko Klaipėdos uostą, iš kurio bando pasiekti Kylį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)