„Aida Cara“, kuriuo keliauja daugiau nei tūkstantis keleivių, Klapėdos uoste prisišvartavo pirmadienį 8 val.

Jis uostamiestį turėjo palikti tą pačią dieną apie 17 val., tačiau stovi iki šiol.

„Laivo agentas informavo, jog rasta kažkokių techninių gedimų, dėl kurių laivas pasiliko uoste. Tie gedimai nedetalizuojami, nes kruizinės laivybos bendrovės nelinkusios kalbėti apie nesklandumus. Žinoma tik tiek, kad laivo įgula susitvarkė pati, Klaipėdos uosto pagalbos, papildomų detalių neprašė“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.

„Aida Cara“ iš Klaipėdos uosto į Rygą turėtų išplaukti antradienį apie 17 val.

„Tiesą sakant, tai pirmas kartas nuo 2003 metų, kai Klaipėdos uoste priimami kruiziniai laivai, jog laineris neišplauktų numatytu laiku, o dėl gedimo užtruktų parą ilgiau. Tačiau nieko baisaus neatsitiko. Kiek žinau, nenukentės ir numatytas kruizinio laivo maršrutas, tik gal kai kuriuose uostuose keleiviai turės mažiau laiko krante“, – teigė K. Gontier.

Kruizinės laivybos linijos „Aida“ laivai šiemet į Klaipėdos uostą užsuka pirmą kartą. Derybos dėl šių vizitų vyko penkerius metus.

Po šių metų ir paiškės, ar „Aida“ ir toliau į savo maršturus įtrauks Klaipėdos uostą.

Šį sezoną kruizinis laineris „Aida Cara“ į uostamiestį turėtų atplaukti dar kelis kartus, jis bus ir paskutinis šio sezono laivas. Be to, „Aida Cara“ buvo tas kruizinis laineris, kuris Klaipėdos uoste pradėjo šiųmetį kruizinės laivybos sezoną.

Neišplauks dar parą

Kruizinis laineris „Aida Cara“, kuris dėl gedimo įstrigo Klaipėdos uoste, jame turės praleisti dar parą.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai pranešta, jog laive gedimo nespėta pašalinti, todėl jis vis dar negali išplaukti.

„Kol kas turimais duomenimis, „Aida Cara“ mūsų uostą turėtų palikti trečiadienį popietę. Panašu, kad laive yra kažkoks elektroninis gedimas ir jį pašalinti reikia daugiau laiko“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja Dovilė Ringis.

Turizmo atstovai psidžiaugė, jog kruizinis laineris Klaipėdoje stovės ne 10 valandų, kaip planuota, o dviem paromis ilgiau.

Vadinasi, turistai, kuurų dauguma yra vokiečiai, mieste išleis daugiau pinigų, turės daugiau galimybių geriau susipažinti su Klaipėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)