Pastebėta, kad gyventojams, prie kurių namų ar sodybų vykdomi vienokie ar kitokie kelio darbai, vis dažniau pasiūloma pigiau ir greičiau įrengti nuovažą, paremontuoti senąją ir panašiai.

Tokiems „darbams“, jei jie apskritai atliekami, naudojamos netinkamos medžiagos, o ir pats procesas atliekamas, neatsižvelgiant į griežtus tokio tipo darbų reikalavimus.

„Mes išgirdome apie problemą, kad vykstant kelių statybos darbams, nepriklausomai nuo to, ar projektą įgyvendina savivaldybės, ar Lietuvos automobilių kelių direkcija, atsiranda žmonių, kurie prisistato darbų vykdytojų atstovais ir siūlo neva pigesnes paslaugas gyventojams iš neva sutaupytų medžiagų. Tačiau tai yra neįmanoma: mūsų projektuose yra užtikrinama griežta kontrolė ir jokie sutaupymai, pavogtos medžiagos ar nepadaryti darbai yra neleistini“, - DELFI kalbėjo Lietuvos automobilių kelių direkcijos laikinasis vadovas Egidijus Skrodenis.

Pasak jo, kelininkus yra pasiekusi ir privačių įmonių informacija, esą pažymėtas įmonių darbuotojų liemenes pasisavina piktavaliai, kurie apsimeta jų darbuotojais ir siūlo savo paslaugas - kartais paslaugų siūlytojai su gyventojais bendrauja ir užsienio kalbomis, pavyzdžiui, angliškai.

„Apie šią problemą mus informavo dirbantys rangovai, kurie sulaikė žmones su jų įmonės liemenėmis, šmeižusius įmonės vardą. Tokiu būdu juodinama ne tik įmonė, bet ir darbų užsakovas, esą medžiagas galima pavogti, tačiau mes norime visuomenę informuoti, kad tokios vagystės yra neįmanomos. Prašome atkreipti dėmesį, kad siūlantys darbus veikiausiai net nedirba minėtose įmonėse ir būti labai atsargiais“, - kalbėjo E. Skrodenis.

Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja gyventojus, kad dėl tokių „darbų“ kokybės atsakomybė teks jiems patiems.

Kelių direkcijos vykdomuose projektuose taupymas kokybės sąskaita nenumatytas, o visi darbai atliekami pagal iš anksto suderintą projektą ir grafiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)