Stebėti sprogimo susirinko nemažas būrys kauniečių, o taip pat ir Kaune išrinkti Seimo nariai, Kauno miesto tarybos nariai, o sprogimo paleidimo mygtuką nuspaudė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Ruošiantis tilto sprogdinimui pagrindinėje sijoje buvo išgręžtos angos, į kurias iš viso sudėta 25 kg sprogmenų.

Specialistų teigimu, kito būdo sunaikinti pagrindinę avarinės būklės tilto siją nebuvo.

„Paskaičiuota, kad norint demontuoti pagrindinę tilto siją ant tilto turėjo užvažiuoti sunki technika, o tiltas to nebūtų atlaikęs“, - teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Eismas Panemunės tiltu buvo uždarytas birželio pradžioje. Planuojama, kad po mažiau nei trejų metų Žemuosius Šančius ir Panemunę sujungs naujas keturių eismo juostų tiltas.

Šiuo metu vyksta tilto ardymo darbai – išmontuojami apšvietimo stulpai, nuimami šviestuvai, ardoma danga, nuimamos tilto tvorelės. Iki metų pabaigos darbininkai išardys dabartinio tilto perdangą ir paliks tik jo kolonas.

Ketvirtadienio sprogimas – vienas iš tilto ardymo etapų. Praėjusią savaitę buvo atliktas bandomasis ilgiausios tilto sijos sprogdinimas. Šis bandymas leido įvertinti, kokio minimalaus sprogmenų kiekio reikia norint išardyti siją. Specialistams atlikus skaičiavimus, buvo nustatyta tiksli sprogmenų išdėstymo schema.

Kito darbų etapo metu bus rekonstruojamos atramos, o vėliau ant jų bus sumontuota nauja iš plieno ir betono pagaminta perdanga.

Naujojo Panemunės tilto statybų kaina siekia 102 mln. litų. Kauno miesto savivaldybė tilto rekonstrukcijai įsipareigojusi skirti 30 proc. šios sumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)