M. K. Čiurlionio gatvėje įrengtas šviesoforas bus valdomas specialiomis bekontaktėmis kortelėmis, kurias turės kiekvieno aikštelėje prie geležinkelio stoties sustojančio autobuso vairuotojas.

Šiuo metu iš aikštelės išvažiuojantys autobusai turi kirsti šešias judrios gatvės juostas - planuojama, kad baigus darbus jiems tai padaryti taps saugiau.

„Ši sankryža jau seniai kelia susirūpinimą dėl įvykstančių eismo įvykių, kuriuose dažniausiai nukenčia autobusai. Naujas šviesoforas padės autobusų vairuotojams saugiai išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės. Jiems privažiavus prie sankryžos, speciali įranga reaguos į kortelę ir įjungs žalią šviesoforo signalą“, - teigia savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Naujasis šviesoforas suderintas su greta esančios M. K. Čiurlionio gatvės ir Vytauto prospekto sankryžos ir pėsčiųjų perėjos šviesoforais, kas turėtų padėti išvengti spūsčių.

Planuojama, kad sankryžos įrengimo darbai bus baigti kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)