Rezervuotą vietą automobiliui statyti Vilniuje gali įsigyti tik juridiniai asmenys, tačiau gyventojai gali kreiptis dėl specialaus leidimo, sako Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovė Daiva Bucevičienė.

„Fiziniams asmenims, kaip gyventojams, yra išduodami leidimai statyti automobilį mokamose stovėjimo vietose. Kaina skiriasi pagal rinkliavos zoną. Miesto centrinėje dalyje yra keturios rinkliavos zonos – mėlynoji, kur nustatyta didžiausia rinkliava, raudonoji, geltonoji ir žalioji.  Pavyzdžiui, raudonojoje rinkliavos zonoje pirmasis leidimas gyventojams metams kainuoja 22 eurus.

Leidimas nereiškia, kad gyventojui suteikiama konkreti rezervuota vieta. Jis leidžia pasistatyti automobilį bet kurioje laisvoje stovėjimo vietoje. Jeigu kalbame konkrečiai apie Šermukšnių gatvę, tai leidimas leis statyti ne tik Šermukšnių gatvėje, bet ir aplinkinėse gatvėse – Kaštonų, A. Jakšto, Vasario 16-osios ir Lukiškių gatvėje tarp Lukiškių aikštės ir Šv. Jokūbo bažnyčios“, – teigia D. Bucevičienė.

Gyventojai dėl tokio leidimo, anot D. Bucevičienės, gali kreiptis į Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Klientų aptarnavimo centrą: „Su savimi jiems reikėtų turėti asmens deklaruotą gyvenamąją vietą patvirtinantį dokumentą, automobilio registracijos liudijimą, vairuotojo pažymėjimą, išduotą prašančiojo vardu, o prašymą užpildys Klientų aptarnavimo centre.“