„Šitame objekte, kur aš dirbu, darbą pradedame devintą valandą, dirbame iki pusės šešių, vėliausiai šešių. Čia yra kiekvieno inteligento svajonė toks darbas, kur jis ryte normaliai į darbą, vakare normaliai iš darbo. Gali ir su anūku ir su anūke pabendrauti, čia yra svajonė“, - laidoje „Marijonas kviečia“ pasakojo A. Buinickas.

Kauno technikos mokyklą baigęs ir bokštinio krano operatoriaus specialybę įgijęs vyras sakė, jog savo darbą laiko pakankamai sunkiu ne fiziškai, o psichologiškai.

„Praktiškai jokių fizinių pastangų nereikalauja, <...> Palyginus, fiziškai lengvas, bet jis yra ir sunkus, kadangi labai įtampa didelė ir atsakomybė didelė. <...> Įtampa, kad saugiai dirbtum, kad niekas nenukentėtų nuo darbo eigos“, - teigė bokštinio krano operatorius.

Vis dėlto, įtemptą darbą atperka akimirkos, kai darbininkas gali pasigėrėti kylančia saule.

„Saulėtekiu, jei būna laiko, pasigėriu. Toje vietoje, kur Šaltinių namai, tai čia yra labai dėkinga vieta, pats Centras. Priešais Trys kryžiai, Gedimino pilis... Labai gražu yra tol, kol saulė nepakilus, nes tada nedega stogai. Kai saulė pakyla, tada stogai dega ir grožis jau ne tas. Tada čerpių raudonis ir saulės zuikučiai“, - laidoje pasakojo A. Buinickas.

Pasak A. Buinicko, laikas krano kabinoje bėga greitai, nes krūvis didelis.

O atsiradus laisvesnei minutėlei, jis klausosi radijo, turi telefoną su internetu. Su kolegomis darbininkais susisiekti problemų taip pat nekyla, nes, anot pašnekovo, dabar ne akmens amžius ir tarpusavyje jie naudoja radijo ryšį.

Kviečiame pasigėrėti vaizdais iš krano, kuriuos užfiksavo DELFI fotografas.

Laida „Marijonas kviečia“ transliuojama trečiadieniais 12.10 val.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.