Teigiama, kad šių metų atostogų sezono metu keleivių srautai išaugo iki rekordinių aukštumų, dėl to padidėjo šansai, kad skrydis vėluos, o prie pasų patikros teks palaukti gerokai ilgiau nei įprastai.

Tokie sutrikimai JK oro uostuose paveikia ir šalis, iš kurių čia atskrenda lėktuvai, pavyzdžiui, iš Kauno: bendra kelionės trukmė taip pat gali pailgėti.

Skrydžių bendrovės teisinasi, kad JK oro erdvėje, o ypač virš Londono – tikra grūstis, kuri taip pat lemia atvykimo ir išvykimo vėlavimus.

Aviacijos analitikai teigia, kad JK oro uostai pasiekė maksimalią pajėgumo ribą, dėl to skrydžių kontrolė ir žmonių aptarnavimas ėmė strigti. Pavyzdžiui, Gatwick’o oro uoste rugpjūčio 13-oji bus istorinė diena – šiame objekte tikimasi priimti rekordinį skaičių keleivių per dieną: atvyks ir išvyks 168 tūkst. žmonių (liepos 31 d. duomenys).

Heathrow oro uostas prognozuoja, kad intensyviausia diena bus rugpjūčio 6-oji: čia tikimasi aptarnauti daugiau nei ketvirtį milijono keleivių.

„Be plėtros daugiau žmonių priimti jau neįmanoma, tai maksimumas. Dėl tokių srautų sutrikimų tikimybė visoje sistemoje yra labai didelė“, – sakė oro transporto ekspertė Laurie Price.

Dėl itin intensyvaus lėktuvų eismo ore jiems gali tekti keisti įprastinius maršrutus, o irgi prailgina kelionės trukmę.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.