Į 18.30 pakylančio lėktuvo išlydėtuves atvyko susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Belgijos ambasadorius Peter Lescouhier bei kiti politikos ir verslo atstovai.

Nuo liepos 8 d. „Air Lituanica“ pradės vykdyti skrydžius į Amsterdamą. Rugpjūčio 5 d. - į Berlyną. Vėliau žadama skraidyti ir į Miuncheną, Maskvą, Prahą.

Skrydžiai į Briuselį bus vykdomi kasdien. Lėktuvas Vilnių paliks 18.30, o išvykimas iš Briuselio - 20.35. Skrydžio trukmė - 2 val. 20 min.

Kasdien bus vykdomi ir skrydžiai į Amsterdamą. Lėktuvas Vilnių paliks 6.25, o Amsterdamą – 10 val. (skrydžio trukmė – 2 val. 15 min).

Į Berlyną oro bendrovė skraidys keturis kartus į savaitę (pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais). Lėktuvas išskris iš Vilniaus 13.55, iš Berlyno – 15.10 (skrydžio trukmė 1 val. 15 min.).

Šiuo metu 83 proc. „Air Lituanica” akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtai įmonei „Start Vilnius“. 17 proc. - įkurtai naujai bendrovei „Air Lituanica Club”. Kaip teigė E. Zubrus, ši bendrovė bus skirta suvienyti privačius investuotojus, kurių yra 30. Su 15 jau pasirašytos galutinės sutartys.

Planuojama iš privačių investuotojų pritraukti 2,5 mln. Lt investicijų, kas sudaro ketvirtadalį pirminių investicijų (10 mln. Lt). Likusios investicijos – iš Vilniaus miesto savivaldybės Transporto vystymo programos lėšų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)