Kasmetinė Turto ataskaita („Wealth Report“) fiksuoja turtingų asmenų, kurių turtas vertinamas per 30 mln. dolerių, modelius, kad nustatytų, kaip per sekančius dešimt metų plėtosis pasaulinis turto pasiskirstymas, rašo businessinsider.com.

Turtingų privačių lėktuvų savininkų migracija daro stiprią įtaką pasaulinei prabangaus nekilnojamojo turto rinkai. Dauguma jų skraido tarp kelių tų pačių miestų: Maskvos, Nicos, Niujorko, Majamio, Los Andželo, Vest Palm Bičo, Čikagos ir Hiustono.

Dauguma privačių lėktuvų savininkų yra verslininkai ir daugiau kaip 80 proc. iš jų yra vyrai, rodo ataskaita. Savo turtą jie susikrovė daugiausia finansų ir angliavandenių pramonėje.

Nors 2013 metais populiariausi maršrutai buvo tarp pasaulio finansų sostinių ir prabangaus nekilnojamojo turto rinkų (pavyzdžiui, iš Londono į Nicą ir iš Niujorko į Vest Palm Bičą), vis labiau populiarėja nauji maršrutai tarp kai kurių kylančių rinkų ir stambių finansų sostinių, pavyzdžiui, iš Lagoso į Londoną ir iš Venesuelos Maiketijos miesto į Majamį.

Tyrime pažymima, kad privačių lėktuvų maršrutai gali atskleisti santykį tarp įvairių pasaulio rinkų. Pavyzdžiui, dažnėjantys skrydžiai į svarbias Europos Sąjungos rinkas iš Brazilijos ir Argentinos liudija, kad tarp šių rinkų stiprėja finansiniai ryšiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)