„TUI Cruises“ linijoms priklausantis laineris „Mein Schiff 5“ Turku miesto laivų statykloje į vandenį buvo nuleistas šiemet sausio 15 dieną.

295 metrų ilgio, 15 aukštų gražuolio pastatymas kruizinei kompanijai kainavo 625 milijonus JAV dolerių.

Laineryje yra 12 denių, 13 restoranų, kurių kiekvienas yra autentiškas.

Pavyzdžiui, vienas restoranas yra išskirtinai austrų virtuvės, nes kruiziniu laivu keliauja daug austrų. Kitame restorane gaminami tik patiekalai iš žuvų, didžiajame restorane, kur telpa 1000 žmonių, rengiami kapitono vakarai, kitos šventės.

Vienas restoranas yra steikų namai, kuriame galima paragauti keliolikos rūšių steikų. Greta šio restorano vitrinoje net sudėta mėsa, iš kurios steikai gaminami.

Kruiziniame laive taip pat veikia naktinis klubas, kazino, 1000 vietų teatras, kuriame kiekvieną vakarą pasirodymus rengia 22 žmonių ansamblis: ir dainininkai, ir šokėjai, ir artistai.

Laive taip pat yra iš išskirtinis kino teatras, kuriame ne tik galima pažiūrėti filmų, bet organizuojami įvairūs performansai, leidžiantys keleiviams patirti neišdildomų įspūdžių.

Kruizinis laineris „Mein Schiff 5“

Dviejuose deniuose yra parduotuvių alėjos, kuriose galima įsigyti prabangių aksesuarų, rūbų ar pigesnių suvenyrų.

Nepamiršti ir vaikai, kuriems įrengta žaidimų aikštelė, specialus kambarys, kuriame galima žaisti kompiuterinius žaidimus, mažuosius vaikus, kol jų tėvai yra išvykę į ekskursijas, prižiūri darbuotojai.

Kruiziniame laive telpa apie 2700 keleivių. Tiek jų ketvirtadienį ir atvyko į Klaipėdą. Didžioji dalis turistų – vokiečiai ir austrai.

Daugelis jų pasirinko ekskursijas po Klaipėdos regioną, o tie, kurie liko laive, sportavo treniruoklių salėje, mėgavosi SPA procedūromis, plaukiojo atviruose baseinuose ar tiesiog kavinėje gėrė kavą, žiūrėdami į Kuršių neriją ir pro ją matydami Baltijos jūrą.

Kruizinis laivas į Klaipėdą atplaukė iš Gdnynės, kurią pasiekė iš Kylio. Iš Klaipėdos jo maršrutas drieksis į Taliną, Sankt Peterburgą, Stokholmą ir atgal į Vokietiją.

Vidutiniškai kelionė vienam asmeniui šiuo laivu parai kainuoja apie 300 eurų. Į šią kainą įskaičiuota ne tik nakvynė, bet ir maistas, gėrimai, daugelis kitų pramogų.

DELFI nuotraukų galerijoje kviečia pasižvalgyti, kaip naujutėlis kruizinis laineris atrodo iš vidaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)