69-erių iš Vietnamo kilęs amerikietis gydytojas Davidas Dao buvo jėga ištemptas iš lėktuvo, kad į jį tilptų įgulos nariai, nes kompanija į skrydį pardavė per daug bilietų. Keleiviai šį incidentą nufilmavo, klipas greitai išplito internete, o „United Airlines“ už šiuos veiksmus sulaukė visuotinio pasmerkimo.

D. Dao advokatas Tomas Demetrio teigia, kad jo klientas patyrė smegenų sukrėtimą, susilaužė nosį bei prarado du priekinius dantis.

„Mums skambina žmonės, dirbę aviacijoje ir treniravę šiuos darbuotojus, – jie mums teigia, kad darbuotojai absoliučiai niekada nėra mokomi nekonfrontacinėje situacijoje naudoti jėgą ir kelti pavojų keleiviams“, – spaudos konferencijoje Čikagoje teigė T. Demetrijus.

„Tai, kas įvyko mano tėčiui, niekada neturėtų nutikti jokiam žmogui, kad ir kokios būtų aplinkybės. Mes esame pasibaisėję ir šokiruoti sužinoję, kas jam nutiko“, – kalbėjo D. Dao dukra Crystal Dao Pepper.

Pasak advokato, T. Dao jam teigė, kad patirtis „United Airlines“ lėktuve buvo baisesnė, nei bėgant iš Vietnamo karo metais.

„Jis man sakė, kad bėgo iš Vietnamo 1975-aisiais, kai krito Saigonas (Pietų Vietnamo sostinė – ELTA). Tada jis buvo laive ir sakė, kad buvo persigandęs. Man jis teigė, kad būti per jėgą ištemptam iš lėktuvo buvo dar baisiau, nei bėgant iš Vietnamo. Jis man sakė būtent taip“, – kalbėjo T. Demetrijus.

„United Airlines“ vykdomasis direktorius Oscar Munozas dėl šio incidento atsiprašė, bet apie galimą ieškinį kompanijai kol kas pranešimo nepateikė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)