Viduryje savaitės kauniečiai pasveikino vilniečius su 694-uoju gimtadieniu ir pasiūlė Kaune apsilankyti nemokamai – tam suorganizavo 15 nemokamų autobusų iš Vilniaus į Kauną, bei surengė keletą ekskursijų, skirtų miesto pažinimui. Nuolaidomis vilniečius palepinti žada ir nemažai Kaune veikiančių restoranų ir klubų.

Jau šeštadienį ryte paaiškėjo, jog visų norinčių numatyti autobusai nesutalpins, todėl buvo užsakyti dar 5, papildomi „Kautros“ autobusai, vežantys vilniečius. Vis dėlto bene labiausiai kauniečių lauktu tapo autobusas iš Vilniaus, Kauno autobusų stotyje pasirodęs 11:50 val., mat juo vilniečiai atsivežė ir vaišių – 694 dėžutes saldainių, kuriais dėkoja už siurprizą ir draugystę.

Tuo tarpu patys vilniečiai portalui „Kas vyksta Kaune“ tvirtino, jog negalėjo praleisti progos apsilankyti laikinojoje sostinėje. „Žinot, labai sunku prisiruošti, bet kad jau tokia proga pasitaikė, negalėjome praleisti“, – tvirtino viena iš autobusu atkeliavusių sostinės gyventojų. Ji pripažino, kad Kaune lankėsi senokai, tad smalsu apžiūrėti, kaip pasikeitė miestas. „Dabar sakote, kad keičiatės, tai va ir tikrinsim duobių gilumo pokyčius“, – prisimindama senus stereotipus juokavo ji.

Panašiai kalbėjo ir kiti kalbinti vilniečiai. Visi jie pripažino, jog tokia akcija – geros nuotaikos dozė ne tik šiai savaitei, bet ir ilgesniam laikui. „Labai smagu, tiesiog super! Ir sutikimas su muzika – nerealu, pačios geriausios emocijos“, – džiaugėsi Vilniuje studijuojanti Milda. „Tikiuosi ir mano miestas kažkaip panašiai atsakys Kaunui. Ir kiti miestai atsakys ar patys inicijuos panašias akcijas“, – vylėsi mergina ir pripažino, jog iš visų dovanų ketina pasinaudoti tik nemokama kelione ir, galbūt, nuolaidomis kavinėse, mat atvyko pasimatyti su draugėmis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog jau šeštadienį ryte, apie 8:30 val., akcijos organizatoriai buvo išdalinę 350 nemokamų autobusų bilietų į Kauną, o vietų į siūlomas ekskursijas nebeliko po pirmų trijų valandų, dėl to buvo suorganizuotos papildomos ekskursijos. Į jas vietos taip pat buvo akimirksniu rezervuotos.