Akcijoje dalyvauja vežėjus vienijančios asociacijos bei jų vadovai. Iš Lietuvos atvyko nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ dešimties vežėjų delegacija. Tarp jų ir prezidentas Erlandas Mikėnas bei prezidiumo nariai Vytas Bučinskas ir Artūras Rutkauskas.

Vežėjai susirinkę iš Ispanijos, Portugalijos, Čekijos, Slovakijos, Vengrijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Turkijos, Ukrainos, Bulgarijos išreiškė savo nepasitenkinimą naujaisiais įstatymais, kuriuos įvedinėja Vakarų Europos šalys. Beveik pusės ES šalių vežėjai nori, kad Europos Sąjunga atkreiptų dėmesį į neteisėtus veiksmus, kurių imasi didžiosios valstybės, siekdamos apriboti teisėtą darbą Europos Sąjungoje.

Nuo liepos 1 dienos Prancūzijoje numatomi nauji reikalavimai krovininio ir keleivinio transporto kompanijoms dėl darbuotojų užmokesčio, kuomet jų darbuotojai komandiruojami į Prancūziją. Panašus įstatymas jau galioja Vokietijoje. Dėl šios šalies veiksmų kreiptasi į Europos Komisiją, kad ši pateiktų savo išvadas, ar minėtas reikalavimas neprieštarauja Europos Sąjungos (ES) sutarčiai. Šiuo metu vyksta tyrimas dėl tokių reikalavimų teisėtumo.

Vežėjai garsiai klausė, kas „vadovauja Europos Sąjungai – Europos Komisija ir Parlamentas ar Vokietija ir Prancūzija“. Gausybė šūkių buvo nukreiptų prieš atsirandančius protekcionistinius įstatymus.

Pikete apsilankė daugumos protestavusių šalių Europos Parlamento nariai, žiniasklaidos atstovai. Jiems ši problema buvo puikiai žinoma ir dauguma Europos Parlamento narių palaiko savo šalių vežėjus. Žiniasklaidai dar kartą priminta apie dėl tokių įstatymų kylančias grėsmes Europos Sąjungos šalių vežėjams.

„Linavos“ prezidentas E. Mikėnas teigiamai įvertino vežėjų aktyvumą ir teigė, kad tokio piketo tikrai reikėjo.

Primename, kad Lietuvos ir kitų šalių vežėjai, nepatenkinti protekcionistiniais kai kurių Vakarų Europos šalių įstatymais, gegužės 30 dieną piketavo prie Europos Komisijos atstovybės ir Prancūzijos ambasados Lietuvoje. Analogiški piketai vyko ir kitose šalyse.