Incidentas įvyko prieš 18 val. vietos (šeštadienį 1 val. Lietuvos) laiku, tupiant iš Memfio miesto Tenesyje atskridusiam lėktuvui, sakė Brauardo apygardos šerifo biuro ugniagesių gelbėtojų tarnybos atstovas Mike'as Jachlesas.

Pilotai sakė tyrėjams manantys, kad lėktuvui palietus tūpimo taką sugedo važiuoklė. Abu pilotai per šį incidentą nenukentėjo.

Gaisras, apėmęs kairįjį sparną ir degalų baką, buvo užgesintas per kelias minutes po nusileidimo, nurodė M. Jachlesas. Tyrimas parodė, kad lėktuvo krovinys veikiausiai nebuvo pažeistas.

Fort Loderdeilio oro dispečeriai dėl šio incidento uždarė oro uostą. Pietinis takas buvo vėl atidarytas po 19 val. (2 val.), bet šiaurinis liko uždarytas, kol bus baigtas tyrimas.

„FedEx“ pranešime sakoma, kad bendrovė bendradarbiauja su tyrėjais.

Nacionalinis transporto saugumo biuras (NTSB) nurodė, kad pradėjo tyrimą dėl „FedEx“ lėktuvo gaisro.

Anksčiau penktadienį apie 20 žmonių buvo lengvai sužeisti per incidentą O'Hare'o tarptautiniame oro uoste Čikagoje, kai vieno oro bendrovės „American Airlines“ lainerio variklis užsiliepsnojo jam ruošiantis išskristi į Majamį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)