Pasak susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, šis klausimas nesvarstytas, nes Ūkio ministerija pareiškė papildomų pastabų.

„Nutarimo projekte buvo pasakyta, kokios įmonės ir kiek akcijų įneša į holdingo bendrovę. Ūkio ministerija paprašė, kad tai būtų įvertinta pinigais, o tam, kad būtų įvertinta pinigais, reikia atlikti akcijų arba akcinio turto vertinimą. Tai tas procesas turės būti padarytas", - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė R. Sinkevičius.

Tai, anot ministro, jau pradėta daryti. Ar tai atidės holdingo kūrimą, R. Sinkevičius nespėliojo, bet dar viename Vyriausybės pasitarime šiuo klausimu bus nuspręsta, iš kokių įmonių bus kuriamas holdingas bei kiek jos įneš akcijų į bendrą įmonę. Antruoju atveju gali būti nustatyta įmonių akcijų vertė.

Ministro R. Sinkevičius teigimu, į kuriamą holdingą turėtų patekti anksčiau minėtos įmonės.

„Kadangi klausimas šiandien nebuvo aptartas, tai gali atsitikti taip, kad kokios nors vienos įmonės gali nebūti", - teigė jis.

Perklausus, ar tai gali būti „Lietuvos paštas", R. Sinkevičius nuo komentarų susilaikė.

ELTA primena, kad skelbta, jog transporto įmonių holdingas turėtų būti sukurtas šiais metais.

Rugpjūtį Vyriausybės strateginio komiteto posėdyje svarstytas klausimas dėl susisiekimo įmonių struktūros pertvarkymo. Posėdžio metu priimtas sprendimas steigti transporto ir ryšių sektoriaus valstybinių įmonių holdingą.

Susisiekimo ministerijai pavesta parengti visus reikalingus dokumentus ir atlikti reikalingas procedūras.

Skelbta, kad įmonių grupei priklausytų šalies oro uostai, kelių ir geležinkelių įmonės, „Lietuvos paštas", Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir kitos susisiekimo įmonės.