Lietuvos muitinės pareigūnų delegacija, vadovaujama generalinio direktoriaus Antano Šipavičiaus susitiko su Baltarusijos muitinės vadovais aptarti situacijos dėl pastarosiomis dienomis padidėjusių eilių muitinės kelio postuose su Baltarusija.

Muitinės departamento generalinis direktorius Antanas Šipavičius teigė, kad šiuo metu Lietuvos muitinės postai dirba pilnu pajėgumu. Pasak muitinės vadovo, postuose dirbančių pareigūnų skaičius didėjo jau nuo metų pradžios.

Artimiausiomis dienomis organizuojamas susitikimas su Lietuvos nacionaline vežėjų bei muitinės tarpininkų asociacijomis dėl susidariusios padėties pasienio postuose. „Situacijai suvaldyti bus ieškoma naujų darbo technologijų ir metodų, tokių, kaip išankstinės informacijos apie gabenamus krovinius teikimas muitinei elektroniniu būdu, kas pagreitintų muitinės procedūras pasienio postuose ir leistų užtikrinti efektyvią gabenamų krovinių kontrolę“, kalbėjo A. Šipavičius.

Per parą per pasienio postus „Medininkai-Kamenyj Log“ bus praleidžiama ne mažiau kaip po 600 krovininių transporto priemonių į abi puses, „Lavoriškės-Kotlovka“ - po 300 krovininių transporto priemonių į abi puses, teigia Muitinės departamentas.

Pasienio postuose „Šalčininkai-Benekainys“ ir „Raigardas-Privalka“ – ne mažiau nustatyto projektinio postų pralaidumo: atitinkamai po 200 krovininių transporto priemonių per parą.

Muitinės departamentas pataria vežėjams prieš planuojant krovinių gabenimą per muitinės postus pasienyje su Baltarusija pasitikslinti, kuriame muitinės poste eilės yra mažesnės.

Informaciją apie eiles pasienyje galite rasti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją