Sausio viduryje sostinėje pirmą sykį dyzelinas perlipo psichologinę 1 euro už litrą kainos ribą. Pirmadienį apie pietus šios kuro rūšies litras automatinių degalinių tinkluose „Neste“ ir „Statoil 123" Vilniuje kainavo 99 euro centus (3,41 Lt). 

Tuo metu tiek „Statoil“, tiek „Lukoil“ pilno aptarnavimo degalinėse dyzelinas dar kainavo 1,01 eurą už litrą (apie 3,48 Lt).

Benzinas yra keliais euro centais brangesnis.

Tiesa, tinklalapis degalukainos.lt skelbia, kad mažomis kainomis garsėjančiame „Jozitos“ degalinių tinkle Kaune dyzelinas kainuoja 91 euro centą (apie 3,14 Lt), o 95 markės benzinas 97 euro centus (apie 3,34 Lt).

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos (LNPPĮA) prezidentė Daiva Jokšienė DELFI sakė, kad visuomet automatinėse degalinėse kainos būna kiek mažesnės nei pilno aptarnavimo, tačiau kuro pigimas fiksuojamas panašiu tempu.

„Krenta didmeninės naftos produktų kainos, todėl ir toliau turėtų mažėti kainos degalinėse. Tendencijos yra smagios vartotojams“, - teigė ji.

Naftos perdirbimo gamyklos „Orlen Lietuva“ tinklalapyje skelbiama, kad sudarant vienkartinius sandorius sausio 16 d. litras dyzelino kainavo 0,876 euro, 95 markės benzinas - 0.948 euro.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę naftos kaina buvo nukritusi iki rekordinės 45 JAV dolerių už barelį ribos, vėliau ji kiek atsitiesė. Pirmadienį nafta kainavo apie 50 JAV dolerių už barelį. Per pusmetį nafta atpigo daugiau nei 50 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (431)