Nuo birželio 1-osios dviračius bus galima vežtis ir Klaipėdos viešuoju transportu. „Iš pradžių ketiname sumontuoti laikiklius ant mažos talpos autobuso, važiuojančio iš Klaipėdos į Karklės kaimą. Kol kas svarstome, kaip įrenginius būtų galima įtaisyti transporto priemonės gale“, - sako bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Pasak jo, iš Klaipėdos į Karklę keleivius veža privatūs įmonės UAB „Autoklasrida“ mikroautobusai. „Tariamės su vežėju, kad laikiklius ant transporto priemonių jis sumontuotų savo lėšomis. Keleiviui vežtis dviratį mikroautobusu kainuos du litus keturiasdešimt centų“, – aiškina „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovas.

G. Neniškio teigimu, maršrutas link Karklės pasirinktas neatsitiktinai: čia įrengti kokybiški dviračių takai, kuriais galima iš Klaipėdos pajūrio nuvažiuoti iki Palangos ir Klaipėdos miesto centro. „Šią trasą poilsiautojai ir klaipėdiškiai itin pamėgo. Kadangi važiuoti dviračiais per miestą visada pavojinga ir ne kiekvienas dviratininkas tam ryžtasi, nuo šiol dviratį iki užmiesčio jis galės nusivežti saugiai autobusu“, - sako „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius.

Vienas Jungtinėse Amerikos Valstijose pagamintas laikiklis dviračiams pritvirtinti prie autobuso kainuoja apie keturis tūkstančius litų, pritaiktas mikroautobusui – apie 500 litų. „Tikimės, kad mūsų numatytu maršrutu dviračių vežimas taps populiarus, ir vežėjo investuotos lėšos atspirks per trumpiausią įmanomą laiką“, - sako G. Neniškis.