Vienas į kitą atsitrenkė du „Boeing 737“ – vienas ruošėsi skrydžiui į Edinburgą, o kitas – į Briuselį. Informuojama, kad avarija įvyko ankstų antradienio rytą, dar nebuvo kaip reiškiant prašvitę.
Paaiškėjo, kad po susidūrimo buvo nulaužtas vieno lėktuvo sparno galas. Jis taip ir liko įsmigęs į kitą lėktuvą.

Į oro uostą skubiai atvyko specialiosios tarnybos, trumpam sutriko oro uosto veikla. Pirminiais duomenimis, per incidentą niekas nenukentėjo.

Andrea Cunningham sėdėjo lėktuve, kuris turėjo skristi į Edinburgą: „Pamaniau, kad lėktuvas prieš pakildamas rieda šiek tiek per greitai. Jaučiau, kaip lėktuvas truktelėjo, ir mes sustojome. Lėktuve praleidome maždaug valandą, galbūt šiek tiek trumpiau“.

Dublino oro uosto atstovų teigimu, skrydžiai atnaujinti, nors laikinai ir buvo kilę nesklandumų. Incidentą tirs specialistai.

„Ryanair“ paskelbtame pranešime teigiama: „Dublino oro uosto pakilimo taku šį rytą lėtai riedėjo du mūsų lėktuvai. Vieno lėktuvo sparno galas kliudė kito lėktuvo uodegą. Abu lėktuvai incidento metu vykdė Dublino oro uosto oro eismo kontrolės nurodymus. Lėktuvuose buvę žmonės nenukentėjo (...). Nepatogumų patyrę keleiviai skris kitais lėktuvais, kurie šį rytą kils į Edinburgą ir Briuselį. „Ryanair“ atsiprašo už patirtus nepatogumus“.

Airijos aviacijos tarnybos pareigūnai patvirtino tiriantys incidentą.

„Airijos transporto, turizmo ir sporto departamento Incidentų ore tyrimo grupė (AAIU) jau informuota, bus atliktas tyrimas. Dublino oro uostas dirba kaip įprasta, nors keleiviams ir gali tekti ilgiau palaukti (...)“, - teigia atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)