Danijos kompanija taip pat pranešė, kad krovinių srautas jos keltų linijose Baltijos regione 2005 metais išaugo daugiau kaip dešimtadaliu, o keleivių srautas - apie 12 procentų.

LBS ketvirtadienį paskelbė iš Švedijos laivybos “Stena” grupės už neskelbiamą sumą įsigijusi laivą „Svealand“. 1999 metais statytą laivą LBS perims 2006 metų balandžio mėnesį, jis iškart po perdavimo plaukios linija Kylis–Klaipėda.

Dėl naujo krovinius ir keleivius galinčio plukdyti laivo įsigijimo išaugs linijos „Kylis-Klaipėda pajėgumas - bus siūlomi šeši, 20 valandų trukmės reisai per savaitę abiem kryptimis. Laivo pavadinimas bus pakeistas į „Lisco optima“.

LBS šiuo metu iš viso turi 11 laivų, iš jų - 7 keltai ir 4 sausakrūviai laivai, dar 3 sausakrūviai laivai yra nuomojami. LBS keltai iš Klaipėdos plaukioja į Kylį, Karlshamną, Zasnicą, Baltijską, o iš Rygos - į Liubeką.

Pernai LBS pervežtų keleivių skaičius išaugo 12 proc., šiemet numatomas tolesnis jų augimas. Teigiama, kad trijų didelių „Ro/Pax“ laivų – „Lisco Gloria“, „Lisco Patria“ ir „Lisco Optima“ – turėjimas sudaro geras prielaidas šiam augimui.

LBS vykdo keleivių pervežimą linijose „Klaipėda - Kylis („DFDS Lisco Line“), Klaipėda - Karlshamnas („ScanBridge“) ir Liubekas - Ryga/Ventspilis („HansaBridge“). Pernai įmonė krovinių pervežimo veiklą linijoje Klaipėda - Karlshamnas pardavė DFDS.

LBS šiemet pardavė keltą "Palanga" ir iš to uždirbo apie 7,4 mln. litų.

Bendrovė 2005 metų veiklos rezultatus numato paskelbti iki kovo 17 dienos. LBS pernai per devynis mėnesius uždirbo 20,9 mln. litų grynojo pelno (50,4 proc. daugiau nei užpernai tuo pat metu), o apyvartą padidino 8,5 proc.- iki 178 mln. litų. Per visus 2005 metus įmonė tikėjosi 21-25 mln. litų grynojo pelno.

LBS grupė 2004 metais uždirbo 17,8 mln. litų audituoto grynojo pelno, iš kurio dividendai nemokėti. LBS grupės įmonių konsoliduoti pardavimai užpernai išaugo 21 proc. - iki 220,8 mln. litų.

LBS akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame sąraše. Danijos DFDS valdo 93,35 proc. LBS balsų, įskaitant turimas 1,26 proc. savo akcijų.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją