Ženevoje šią dieną galima visomis visuomeninio transporto priemonėmis naudotis pigiau, pranešė regioninis aplinkos departamentas, pridurdamas, kad žemos kainos laikysis, kol ozono lygis sugrįš iki normalaus.

„Dėl ozono piko automobilių ir motociklų vairuotojai Ženevoje prašomi pasirinkti visuomeninį transportą ir turėti naudos iš sumažintų kainų“, – sakoma pranešime.

Siekiant sumažinti oro taršą, bilietas kelionei autobusu ar tramvajumi šiame Šveicarijos mieste kainuos tik 2 frankus vietoj 3 frankų.

Gretimuose Vo ir Valė kantonuose nutarta taikyti nuolaidas traukinio bilietams.

Šveicariją, kaip ir daugelį kitų Europos šalių, pastarosiomis dienomis užplūdo karšto oro masė, temperatūra siekia 38 laipsnius Celsijaus.

Ozono kiekis prie žemės paviršiaus keliuose Šveicarijos regionuose gerokai viršija normalųjį, kuris yra apie 120 mikrogramų kubiniame metre, o pietuose siekia net 260 mikrogramų.

Pabrėždami, kad ozonas gali sukelti kvėpavimo sutrikimų, dirginti kvėpavimo takus, išprovokuoti astmą, valdžios pareigūnai perspėjo vengti sporto ir intensyvios fizinės veiklos lauke, nerūkyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)