Airijoje įsikūrusi "Ryanair" bei Olandijos vežėja "Transavia" iš Prancūzijos vyriausybės lėšų gavo mainais už padalinių operacijoms vykdyti steigimą keliuose regioniniuose Prancūzijos oro uostuose.

Europos Komisija (EK) dar 2014 metų liepą nurodė Paryžiui nurodytas lėšas susigrąžinti ir teigė, kad bendrovėms suteikiamas nesąžiningas pranašumas konkurenčių atžvilgiu.

"EK padavė Prancūziją į Europos teisingumo teismą po to, kai ši nesusigrąžino netinkamą "Ryanair" bei šios antrinei įmonei "Airport Marketing Services" (AMS) suteiktą paramą mainais į naudojimąsi Pau, Nimo ir Angulemo oro uostais bei "Transavia" už naudojimąsi Pau oro uostu", - nurodoma oficialiame pranešime.

Briuselis iš "Ryanair" už naudojimąsi Nimo oro uostu pietų Prancūzijoje pareikalavo 6,3 mln. eurų; už naudojimąsi Pau oro uostu "Ryanair" sumokės 2,4 mln., o "Transavia" 420 tūkst. eurų, dar 870 tūkst. eurų teks sumokėti už Angulemo oro uosto patalpų naudojimą.

EK praneša, kad "Ryanair pateikė apeliacijas dėl Prancūzijos vyriausybės lėšų paraiškų - taip ES pareigūnų veiksmai Prancūzijos nacionaliniuose teismuose buvo efektyviai užblokuoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją