Nuo 6 iki 14 val. draudžiamas eismas Dominikonų gatvėje, taip pat filmavimo metu trumpam periodiškai iki 3 minučių bus stabdomas transporto eismas Universiteto, Dominikonų, Gaono ir šv. Jono gatvių sankryžoje. Be to, nuo 6 iki 14 val. draudžiamas eismas Bernardinų gatvėje.

BBC šešių serijų televizijos filmą pagal Levo Tolstojaus romaną „Karas ir taika“ Vilniuje filmuoja su amerikiečių „The Weinstein Company“. Vienas šio filmo prodiuserių - Harvey Weinsteinas, dirbęs garsiausių Holivudo režisieriaus Quentino Tarantino filmų, pradedant „Pasiutusiais šunimis“ ir „Bulvariniu skaitalu“, komandose.

Vilnius buvo puikus pasirinkimas dėl nuostabių filmavimams tinkamų vietų, dėl profesionalų komandos. Mes filmuosime pora savaičių ir esame dėkingi Vilniaus kino biurui ir miesto valdžiai už pagalbą. Viskas veikia puikiai ir esame labai laimingi dirbdami čia“, - sako prodiuserė Julia Stannard.

Penkių aristokratų šeimų istorija daugiausia bus filmuojama Rusijoje, dalis scenų – Lietuvoje ir Latvijoje. Planuojama, kad BBC filmą transliuos 2016 metais. Vietinė lietuvių prodiuserinė firma yra Baltijos filmų paslaugos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)