Kaune mažomis kainomis jau pagarsėjo degalinės „Jozita“. Šios bendrovės degalinėse Jonavos ir Kuršių gatvėse dyzelinas pats pigiausias – 89 centai. Benzino litro kaina – 1,02 euro.

„Kiek dirbu, tokių žemų kainų neprisimenu“, - DELFI teigė „Jozitos“ operatorė.

Linkuvos gatvėje esančioje degalinėje litras dyzelino kainavo 0,93 euro, 95 markės benzinas – 1,05 euro.

Jonavos gatvėje įsikūrusios net keturios degalinės – be „Jozitos” degalais prekiauja „Neste”, „Baltic Petroleum” ir „Statoil”.

Automatinėje degalinėje „Neste“ litras benzino antradienį kainuoja 1,033, o dyzelinas 0,964

„Baltic Petroleum“ dyzelis kainuoja 0,971, benzinas - 1,040

„Statoil” degalai brangiausi - dyzelinas 0,983 euro, benzinas -1,052 euro.

DELFI primena, kad bankų kortelių nepriimanti „Jozita“ piktina konkurentus, kurie tvirtina, kad jos kainos yra dempingas.

Suskystintosiomis dujomis prekiaujančios bendrovės „Deguva“ vadovas Dailius Šova „Savaitraštis Kaunui" teigė, kad pastaruoju metu jo bendrovė priversta dirbti nuostolingai. Tai lemia „Jozitos“ siūlomos kainos.

„Ten dujos parduodamos už savikainą. Žinau, kiek kainuoja įsigyti, transportuoti ir parduoti dujas. Visi perkame iš to paties tiekėjo – „Orlen Lietuva“. Jei Mažeikiuose nėra kuro, perkama iš Latvijos. Tai, ką jie daro, yra kainų dempingas, tikintis, kad smulkieji konkurentai neatlaikys ir pasitrauks iš šios rinkos. Didžiųjų tinklų neišstums, bet mus sužlugdys. Pusę metų dirbame nuostolingai, dabar mums labai sunku. Turiu savo hipotezių, kodėl jiems pavyksta pardavinėti pigiau, bet negaliu apie tai kalbėti viešai“, − sakė D. Šova.

Jo bendrovė valdo tris suskystintųjų dujų degalines Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)