Kiek anksčiau leidinys „Information“, remdamasis šaltiniais, skelbė, kad T. Kalanickas svarsto galimybes sugrįžti į savo ankstesnes pareigas.

Šiuo metu bendrovė ieško, kas galėtų perimti įmonės generalinio direktoriaus postą, kandidatų sąrašas sumažėjo iki keturių žmonių, pažymi portalas.

„Naujo generalinio direktoriaus paieška - pagrindinis direktorių valdybos prioritetas. Siekiant kitos mūsų verslo augimo stadijos atėjo metas naujam vadovui ir tinkamam lyderiui. Atmetame gandus, pasirodžiusius žiniasklaidoje, ir patikiname, kad Trevisas Kalanikas negrįžta į generalinio direktoriaus pareigas. Stengsimės į šį postą surasti naują aukštos kvalifikacijos vadovą, kuris galėtų tinkamai vadovauti „Uber“, - teigiama G. Campo pranešime, adresuotame įmonės darbuotojams.

Laikraštis „The New York Times“ dar birželį skelbė, kad „Uber“ generalinis direktorius ir įkūrėjas T. Kalanickas palieka savo postą. Leidinio duomenimis, penki „Uber“ investuotojai pareikalavo, kad T. Kalanikas nedelsdamas atsistatydintų. T. Kalanickas, kuris tuo metu lankėsi Čikagoje, gavo laišką iš investuotojų ir po tam tikrų derybų sutiko pasitraukti. Jis liko „Uber“ bendrovės valdybos nariu. Vėliau „Uber“ darbuotojai parengė peticiją reikalaudami, kad direktorių valdyba grąžintų T. Kalanicką į generalinio direktoriaus postą, ją pasirašė daugiau nei tūkstantis darbuotojų.

T. Kalanickui spaudimas itin padidėjo po to, kai šių metų pradžioje į viešumą iškilo bendrovės darbo vietos kultūros trūkumai, pasireiškę plataus masto seksualiniu priekabiavimu bei diskriminacija.

Pavėžėjimo paslaugas teikiančią bendrovę „Uber“ 2009 metais įkūrė T. Kalanikas ir G. Campas, jos būstinė įsikūrusi San Franciske. Šiuo metu „Uber“ paslaugas teikia daugiau nei 100 pasaulio miestų. Bendrovė iš dirbančių joje taksistų gauna 20 proc. komisinių nuo kiekvieno iškvietimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)