Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į Didžiosios Britanijos „vyriausybės rekomendacijas“. Pranešama, kad visiems keleiviams, turintiems lėktuvų bilietus nurodyta kryptimi, bus grąžinti už skrydį sumokėti pinigai.

„Mūsų klientų ramybė ir saugumas visada bus mūsų prioritetas, mes niekada nevykdysime skrydžių, kol nebūsime tikri, kad jie saugūs“, - nurodoma oficialiame bendrovės „British Airways“ pranešime.

Antradienį skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą pristabdė ir Didžiosios Britanijos pigių skrydžių oro transporto bendrovė „Easyjet“, ji skrydžių nevykdys iki 2016 metų sausio 6 dienos.

Toks sprendimas buvo priimtas po Rusijos lėktuvo A321 katastrofos virš Sinajaus pusiasalio. Spalio 31 dieną iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą skridęs keleivinis lėktuvas sudužo Sinajaus pusiasalyje, praėjus 23 minutėms po pakilimo. Orlaiviu skridę 224 žmonės žuvo.

Praėjusį antradienį Rusijos federalinė saugumo tarnyba pranešė, kad lėktuvo katastrofa įvyko dėl teroro akto, įvykdyto savadarbiu sprogstamuoju įtaisu, kurio galingumas buvo ekvivalentiškas 1 kilogramui trotilo. Atsakomybę už nelaimę prisiėmė teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)