„British Airways“ oro bendrovės keleiviai galės sutaupyti beveik valandą oro uoste, savo lėktuvo bagažą iš anksto užregistruodami iš namų, naudojantis „AirPortr“ mobiliąja programėle.

Programėlėje užsisakius registracijos paslaugą, į jūsų namus atvažiuos „AirPortr“ komanda, kuri pasvers jūsų bagažą, ant jo užklijuos skrydžio numerio lipduką, lagaminą įdės į specialų maišą nuo apgadinimų ir jį išveš į oro uostą.

Terminale lagaminas bus išimtas iš minėtojo maišo, peršviestas rentgeno spinduliais ir toliau keliaus įprasta oro uosto bagažo tvarkymo sistema.

Lagaminą atsiimsite įprastoje vietoje oro uoste, nuvykę į savo kelionės tikslą.

Keleiviai privalės iš anksto užsisakyti tam tikrą laiko tarpą, kada į jų namus galės atvykti „AirPortr“ komanda. Paslaugą galima užsisakyti likus ne mažiau kaip 7 valandoms iki skrydžio.

Vienas iš „AirPortr“ programėlės kūrėjų Randel‘is Darby‘is teigė, kad į nurodytą adresą atvykusi komanda neturėtų užtrukti ilgiau nei kelias minutes, sverdami ir matuodami jūsų bagažą.

Vyras tvirtino, kad prireikė daugiau nei pusantrų metų ir 7 milijonų svarų finansavimo šios novatoriškos paslaugos vystymui.

R. Darby‘ui idėja sukurti tokią programėlę kilo po to, kai į oro uostą, vieną siaubingai karštą vasaros dieną, jam teko vykti autobusu, su savimi tempiant ir kelis lagaminus: „Pamaniau, kad turėtų būti sukurta paslauga, kuri padėtų man susitvarkyti su lagaminais, pavyzdžiui, juos paimdama iš mano namų ir pristatydama reikiamame viešbutyje. Bet paieškojęs nieko neradau, o juk negali būti, kad lagaminai tik mane vieną taip erzina.“

Vieno lagamino registracijos iš namų paslauga kainuos 20 svarų tiems, kurie gyvena netoli Londono oro uostų, 30 svarų gyvenantiems centriniame Londone (prie centrinio Londono priskaičiuojamos visos 1 ir 2 gyvenamųjų zonų dalys) ir 40 svarų gyvenantiems Didžiajame Londone (angl. Greater London) – prie jo priskaitomos visos kitos Londono zonos ir jį supantys rajonai, esantys netoli M25 greitkelio. Papildomi lagaminai kainuos po 10 svarų.

Papildomas bagažas, t. y. sporto įranga, muzikos instrumentai ir pan., taip pat gali būti registruojami iš namų, tačiau jų svoris negali viršyti 23 kg.

Tie, kurie pasinaudos tiek naująja bagažo registracijos iš namų paslauga, tiek internetine skrydžio registracija, atvykę į oro uostą galės eiti tiesiai prie apsaugos patikros punktų.

Naujoji „British Airways“ paslauga veikti pradeda jau šiandien, o bagažą galima registruoti skrydžiams, vykstantiems nuo spalio 26 d.

Tiesa, naujosios paslaugos kol kas yra siūlomos tik skrendantiems iš Heathrow, Gatwick arba Londono Sičio (angl. London City) oro uostų.