Ateityje bilietų pardavimo sistema bus papildyta tarptautinių bilietų pardavimo moduliu, atsiras programėlė išmaniesiems telefonams, bilietų pardavimo automatai, daugės atsiskaitymo už keliones būdų.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojo Dalijaus Žebrausko, praėjusiais metais buvo pervežta apie 4,6 mln. keleivių iš kurių net 71 proc. sudaro studentai ir dirbantys asmenys. Atsižvelgus į tokio amžiaus žmonių polinkį technologijoms, naujoji paslauga jiems turėtų būti itin aktuali. Keleiviai Lietuvoje daugiausia keliauja maršrutais Vilnius–Kaunas–Vilnius ir Vilnius–Ignalina–Turmantas–Vilnius bei Vilnius–Klaipėda–Vilnius. Vidutiniškai vienas keleivis kelionei išleidžia apie 3,10 Eur.

„Galimybė bilietus įsigyti internetu sutaupys mūsų keleiviams laiko, leis lengviau planuoti keliones. Registruotus vartotojus informacija apie tvarkaraščių pasikeitimus, įvairias akcijas ar pasiūlymus pasieks greičiau, – teigia D. Žebrauskas. – Mes, savo ruožtu, taip pat galėsime labiau išnaudoti turimą lojalumo programą, taikyti įvairesnių nuolaidų, pasiūlyti specialių bilietų, kurių iki šiol nebuvo“.

Elektroninio bilieto sistemą „Lietuvos geležinkelių“ užsakymu įdiegė bendrovė „Fima".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)