Anglis Lenkijoje – viena svarbiausių žaliavų, todėl ja prikrauti traukiniai vilioja ilgapirščius. Drąsiausi palieka ant bėgių kokią nors kliūtį ir priverčia traukinį panaudoti avarinį stabdį. Kai traukinys sustoja, vagys iš vagonų nugvelbia anglies, pakrauna automobilius ir pabėga nepalikdami pėdsakų.

Tačiau bepilotis skraidantis aparatas užfiksavo vieną iš tokių vagysčių. Vėliau vagių veidus ir automobilių numerius perdavė policijai. Nuotykis prie geležinkelių bėgių baigėsi areštinėje. Tokių spąstų virš Lenkijos geležinkelių dabar apstu.

„Pagrindinis bepiločių lėktuvų pranašumas – prevencija. Žinodami apie naujas saugumo priemones ir mūsų bendradarbiavimą su pareigūnais, vagys dabar daug atsargesni. Jie mato, kad neliks nenubausti, kaip buvo praėjusiais metais“, – tvirtina Lenkijos geležinkelių bendrovės „PKP Cargo“ atstovas Miroslawas Kukas.

Traukinių lydėti bepiločius lėktuvus pasiuntė didžiausia Lenkijoje anglių vežėja „PKP Cargo“. Per dieną ji turi sužiūrėti apie tūkstantį krovinių. Dėl vagių bendrovė anksčiau patirdavo milijoninių nuostolių, bet dabar sako, kad bepiločiai lėktuvai padėjo susitvarkyti.

„Rezultatai puikūs. Pernai anglies pavogta buvo trečdaliu mažiau, tai yra maždaug vienu milijonų dolerių mažiau nuostolių“, – teigia M. Kukas.

Daugiausia bėdų „PKP Cargo“ traukiniams kilo anglių išteklių turtingame Silezijos regione.