Užsukus į pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ tinklalapį, bilietų rasti dar galima. Pavyzdžiui, šeštadienį gruodžio 21 d. iš Londono Stanstedo oro uosto į Vilnių siūloma  nusipirkti bilietą už 169,99 svarus (708 Lt), o po savaitės skrendant atgal iš Vilniaus galima gauti bilietą už 59,99 svarus (apie 250 Lt). Taigi iš viso kelionė kainuotų 229,98 svarus (958 Lt).

Kita pigių skrydžių bendrovė „Wizzair“ taip pat dar turi bilietų iš Londono Liutono oro uosto. Skrendant taip pat gruodžio 21 d.  dar galima nusipirkit bilietą už 159,55 svarus (662 Lt), o atgal – už 79,99 svarus (329 Lt). Taigi bendra kelionės kaina tokiu atveju būtų 239,98 svarai (995 Lt).

Lietuviška skrydžių bendrovė „Air Lituanica“ tomis pačiomis datomis siūlo skristi už 1148 Lt. Bendrovė „airBaltic“Kauno panašiomis dienomis siūlo skristi iš Londono per Rygą į Kauną už 551,98 eurus (2300 Lt).

Ne šventiniu periodu bilietų kainos būna gerokai mažesnės.

Paaiškino, kodėl taip brangsta

„Artėjančios šventės iššaukia paklausos didėjimą – daugėja skrendančiųjų, tačiau pasiūla dažniausiai lieka ta pati arba didėja ne taip proporcingai, tad toks paprastas rinkos dėsnis ir augina prekių ir paslaugų kainas, taip pat ir skrydžio bilietų“, – pasiteiravus, kodėl taip brangsta bilietai prieš šventes DELFI sakė „Air Lituanica“ Komunikacijos vadovė Sandra Meškauskaitė.

Ši bendrovė šventiniu periodu nuo gruodžio 20 d. iki sausio 5 d. pasiūlė skrydžius iš Vilniaus ir Palangos į Londoną ir Dubliną. Bendrovės duomenimis, šiuo metu parduota 70 proc. vietų iš planuojamų 64 skrydžių. Šie skrydžiai vykdomi su užsakomųjų skrydžių bendrove „Small Planet Airlines“.

Jos teigimu, pradėjus prekybą bilietais juos buvo galima įsigyti už 299 Lt.

Socialiniame tinkle žmonės nerimauja ir vieni kitų klausinėja, ar nebus kliūčių ir „Air Lituanica“ įvykdys pažadus. Tokias mintis jiems kelia prieš daugiau nei savaitę kilęs „Estonian Air“ ir „Air Lituanica“ konfliktas, kai estų bendrovė nutraukė bendradarbiavimą ir dalis žmonių su lietuvių bendrovės bilietais negalėjo patekti į „Estonian Air“ skrydį.

„Normalu, kad žmonės šiek tiek jaudinasi, netgi galima sakyti, kad panikuoja, nes suprantama, jog jiems labai svarbu grįžti namo per šventes. Tikrai galime užtikrinti, kad skrydžiai įvyks ir viskas bus taip, kaip planuota. Neturėtų būti jokių nesklandumų, nebent visuose oro uostuose būtų pūgos ar rūkai, kai niekas negali išskristi“, – komentavo S. Meškauskaitė.

Didėjantį keleivių skaičių skaičiuoja ir oro uostai. Pavyzdžiui, Kauno oro uostas gruodį planuoja sulaukti trečdaliu daugiau keleivių nei pernai tuo pačiu metu – 35 tūkst.

„Keleivių skaičiaus augimą lemia ne tik aviakompanijos „Ryanair” šį sezoną keleiviams siūloma platesnė skrydžių iš Kauno geografija, bet ir šventiniu laikotarpiu skiriami papildomi reisai vykdomomis kryptimis. Įprastinį žiemos sezono reguliarių skrydžių tvarkaraštį papildo per 20 papildomų reisų Jungtinės Karalystės, Airijos, Oslo Rygos bei Franfurto Hano kryptimis“, – DELFI komentavo Kauno oro uosto Komercijos vadovė Jūratė Bubulienė.

Tarptautinio Vilniaus oro uosto komunikacijos koordinatotė Greta Babarskaitė DELFI sakė, kad šiais metais, kaip ir kasmet, didžiausią maršrutų užpildymą prognozuoja vadinamoms emigrantinėms kryptims – Londonui, Dublinui, Frankfurtui, Barselonai, taip pat – jungiamųjų oro uostų skrydžių kryptims (Kopenhagi, Milanui, Varšuvai ir Vienai).

„Žmonės aktyviai skraido ne per pačias šventes, o prieš ir po jų. Per pačias Kūčias, Kalėdas, tarp-šventiniu metu srautai mažėja, neretai skelbiamas specialus skrydžių tvarkaraštis. Šventėms praėjus, sausio pradžioje šokteli išvykstančiųjų keleivių srautas“, – komentavo ji.

Pašnekovė pastebi, kad auga ne tik keleivių skaičius - palyginus su visais kitais metų mėnesiais, gruodį pašto krovinių kiekis padidėja beveik dvigubai.

Vilniaus oro uostas nesiima prognozuoti, koks galėtų būti keleivių skaičius šiuo šventiniu periodu.

Statistikos departamento duomenimis, pernai iš Lietuvos oficialiai emigravo 41,1 tūkst. žmonių. Oficialiais duomenimis, nuo 2005 m. iš Lietuvos emigravo daugiau nei 300 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)