Baltarusių naftos produktų eksportuotoja „Baltarusijos naftos kompanija“ (BNK) ketina statyti naują arba įsigyti jau veikiantį terminalą Rygos arba Ventspilio uoste. Taip teigė pernai Latvijoje BNK įsteigtos didmeninės bendrovės „TransBaltic Oil“ valdybos pirmininkas Andrejus Markuševas, informuoja DELFI.lv.

Šiuo metu įmonė dirba su 5–7 terminalais. Nuspręsta pastatyti ar įsigyti savo terminalą, kurį galima naudoti ir kaip naftos produktų bazę pardavimui Latvijoje ir kitose Baltijos valstybėse.

Ryga – artimiausias uostas prie Navapolocko naftos perdirbimo gamyklos „Naftan“, kurios produkciją eksportuoja „TransBaltic Oil“, o į Ventspilio uostą atplaukia didesni laivai, aiškino abiejų uostų privalumus A. Markuševas. Jis pridūrė, kad sprendimas dėl terminalo statybų ar įsigijimo gali būti priimtas šiemet.

A. Markuševas taip pat informavo, jog svarstoma galimybė kurti degalinių tinklą, tik „TransBaltic Oil“ nenori rinkoje atsilikti, kaip tai nutiko nedideliems latvių tinklams.

Primename, kad šių metų pavasarį „Belaruskalij“ pasirašė sutartį su viena Klaipėdos uosto krovos kompanija ir įsigijo 30 proc. jos akcijų. Už pirkinį sumokėta 30 mln. dol. (79 mln. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)