Pirmuoju skrydžiu iš kaimyninės šalies atvyko 49 keleiviai, grįžtamuoju skrydžiu į Minską skris 31 keleivis.

Nusileidusį lėktuvą simboliškai pasveikino oro uosto priešgaisrinės tarnybos.

Vyresnio amžiaus turistė Lena iš Minsko DELFI pasakojo, kad į Palangą atvyksta kiekvienais metais.

„Dabar, kai galima per vieną valandą nuskristi lėktuvu, tai dar paprasčiau. Prie jūros planuoju pabūti savaitę“, – sakė moteris.

Jauna šeima su maždaug ketverių sūnumi iš Minsko taip pat ketina Palangoje praleisti savaitę.

„Kaip žinote, pas mus jūros nėra, taigi kaskart smagu ją pamatyti. Planuojame apsistoti viešbutyje. Kiek pinigų išleisim? Na, nežinau, pažiūrėsim, kaip čia kas“, – šypsojosi Olegas.

Atgalinio reiso į Minską keleivės pasakojo, kad Palangoje praleido tris dienas. Tiesa, ne dėl atostogų, bet su darbo reikalais.

„Na, sutvarkėme namus, pasirūpinome kitais dalykais – nepoilsiavome. Bet anksčiau dvylika metų čia gyvenom. Ir tiesą pasakius, gyventi čia nepatiko. Kodėl? Todėl, kad nuobodu“, – besidarydamos asmenukę oro uoste kalbėjo jauna mergina ir vyresnė moteris.

Beje, kartu su keliomis dešimtimis turistų į Palangą atskrido ir apie 20 kaimyninės šalies žurnalistų.

„Skrydis svarbus ne tik oro uostui ir regionui, bet ir verslininkams, taip pat aviakompanijai. Dėkoju „Belavia“ lauksime turistų ir verslininkų ir jūsų, žurnalistai, kad gerai rašytumėte apie mūsų oro uostą ir Palangą“, – oficialioje ceremonijoje sakė Palangos oro uostui vadovaujantis Marius Gelžinis.

Jis neslėpė, kad ateityje į oro uostą planuojama pritraukti daugiau oro linijų ir pasiūti naujų skrydžių.

„Nuolatos su visais bendraujame. Vieni greičiau atsiliepia, kiti vėliau, bet dar plėtros tikimės – pora trejetą skrydžių dar norėtume turėti. Šiaip šitas terminalas yra skirtas aptarnauti 300 tūkst. keleivių. Dabar aptarnaujame tik 150 tūkst., šiemet tikimės apie 200 tūkst. keleivių turėti. Taigi, rezervo dar yra“, – sakė vadovas.

Jis neatskleidė, su kokiomis konkrečiai bendrovėmis ir dėl kokių skrydžių krypčių deramasi. Vis dėlto leido suprasti, kad tai galėtų būti Vokietija ir Airija.

Skrydžiai iš Minsko į Palangą bus vykdomi vieną kartą per savaitę - sekmadieniais.

Bendrovės „Lietuvos oro uostai“ komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė DELFI pasakojo, kad baltarusiai pradžioje planavo vykdyti skrydžius mažesniu orlaiviu. Tačiau pajutę didelį turizmo agentūrų susidomėjimą jį pakeitė didesniu.

Anot vadybininkės, tikimasi, kad nauja skrydžių kryptis padidins turistų srautus.

„Belavia“ į Palangą planuoja skraidyti visą vasarą.

Šiandien į Palangą taip pat leisis pirmasis lėktuvas iš Kijevo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (549)