Vilniečiai ėmė piktintis ir svarstyti, kodėl šiai operacijai buvo pasirinktas būtent piko metas, kai visi po darbų važiuoja namo.

Saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ viceprezidentas Arvidas Januška DELFI sakė neturįs informacijos, kodėl būtent tokiu metu per Vilniaus centrą keliavo krovinys, tačiau svarstė, kad tai gali būti susiję su lėktuvo skrydžio laiku.

„Nežinau situacijos, bet greičiausiai eurai buvo atskraidinti, o mūsų tarnyboms teko prisitaikyti prie laiko ir sąlygų“, - komentavo jis.

Šią versiją patvirtina ir premjeras Algirdas Butkevičius, teigiantis, kad pirmasis krovinys su euro banknotais buvo vežamas piko metu, nes juos atgabenęs lėktuvas negalėjo laukti. Jis atsiprašė vilniečių, kad trečiadienį vakare mieste buvo paralyžiuotas eismas.

„Jeigu kalbėti apie valandas, kuriomis valandomis (atvežami eurai - BNS), tai žino tik gal trys žmonės. Ir mes tikrai galvojom apie tai, kad gal galima vėlesniu laiku vežti į saugyklą nuo oro uosto, bet tikrai, jeigu reikia, tai galime ir atsiprašyt vilniečių, kad jiems sutrukdė nuvykt laiku kai kur. Bet, kiek mane informavo, nepavyko susitarti, kad lėktuvas palauktų dvi ar tris valandas, nes reikia suprasti, kad jų irgi įtemptas darbas“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A. Butkevičius.

Į Lietuvą iš Vokietijos trečiadienį atgabenti eurų banknotai.

Tai – ne paskutinis toks krovinys

Šio krovinio kelionės Lietuvos bankas plačiai komentuoti nenori, tačiau paklaustas, kodėl tam buvo pasirinktas piko metas, atsakyme tvirtina, kad griežti saugumo reikalavimai reikalauja banknotus skraidinti šviesiu paros metu, riboti eismą gabenant juos į saugyklas ir taikyti kitas apsaugos priemones.

„Dėl saugumo apie pinigų gabenimo laiką, maršrutą, apsaugos ir kitas detales visuomenė iš anksto negali būti įspėta. Detalesnė informacija apie banknotų gabenimą bus suteikta tuomet, kai visi jie pasieks saugyklas“, - tvirtina Lietuvos bankas.

Policija trečiadienį pavakare uždarė eismą Geležinio vilko gatve, du vilkikai buvo saugomi „Aro“ šarvuočio, kelių policijos automobilių ir sraigtasparnio. Kolona važiavo į Žirmūnus, kur yra Lietuvos banko saugykla.

Euro įvedimui reikalingus 132 mln. vienetų eurų banknotų Lietuvos bankas pasiskolino iš Vokietijos „Bundesbank“. Centrinis bankas skelbė, kad į Lietuvą jie bus pristatyti spalio-lapkričio mėnesiais.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis DELFI sakė, kad policija nesirinko laiko, kada bus vežamas krovinys.

„Mes tik vykdėme palydą, buvome pasamdyti tik tam reikalui“, - komentavo jis.

DELFI primena, kad trečiadienio pavakarę Vilniaus centre policija uždarė įvažiavimą iš A. Goštauto g. į Geležinio Vilko g.

A. Goštauto ir Gynėjų gatvėse akimirksniu ėmė formuotis didžiulės spūstys. O tokiu metu sausakimša būnanti Geležinio Vilko gatvė beveik visiškai tuščia.

Apie 17.30 val. uždaryta gatve pravažiavo saugoma dviejų sunkvežimių kolona, po jos pasirodymo gatvės buvo atidarytos.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)