Nors moteris už automobilio parkavimą ne vietoje buvo nubausta 14 eurų bauda, jai pavyko įrodyti, kad pažeidimo nepadarė.

Nemaloni situacija, po kurios teko aiškintis su savivaldybės tarnautojais, Jolitai nutiko šių metų pavasarį.

Moteris pasakojo, kad jai išvažiavus iš Kalniškės gatvėje esančio daugiabučio namo kiemo, sugedo jos automobilis.

„Palikau jį kelkraštyje ir paskambinau meistrui. Jis žadėjo automobilį paimti ir sutaisyti po pietų“, - pasakojo Jolita.

Ji buvo nustebinta, kai gegužės pabaigoje iš Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus sulaukė pranešimo apie užfiksuotą administracinį teisės pažeidimą. Laiške buvo rašoma, kad moters BMW markės automobilis stovėjo Kalniškės gatvėje, kelio ženklo Nr. 333 – stovėti draudžiama – zonoje. Už tai jei reikia susimokėti keturiolikos eurų baudą.

Kalniškės gatvė Alytuje

„Laiške minimas ženklas buvo maždaug už 300 metrų nuo įvažiavimo į kiemą. Išsukdama iš kiemo, aš važiavau visai į kitą pusę ir niekaip negalėjau jo pamatyti“, - tikino Jolita. Ji įsitikinusi, kad pagal Kelių eismo taisykles netoli įsukimo į kiemą ženklas turėjo būti pastatytas pakartotinai. Be to, alytiškės teigimu, sugedus automobiliui, ji nebuvo pajėgi jį viena greitai patraukti į kitą vietą.

Pajutusi neteisybę, moteris panoro pasikalbėti su Viešosios tvarkos skyriaus vedėju Jonu Muzikevičiumi. „Pas jį patekti nebuvo lengva.

Prieš eidama į savivaldybę, dėl susidariusios situacijos pasikonsultavau su policijos pareigūnais. Jie mane patikino, kad situacija dviprasmiška ir aš galiu būti teisi“, - pasakojo Jolita.

Susitikus su J. Muzikevičiumi, šis, pasak alytiškės, jai bandė išaiškinti kelių eismo taisykles.

„Vairuoju 17 metų ir pati jas išmanau. Žinojau, kad mano atveju, situacija ginčytina“, - teigė vairuotoja.

J. Muzikevičius susisiekė su policijos pareigūnais ir patikino Jolitą, kad apie galutinį sprendimą ją informuos telefonu.

Po kiek laiko alytiškė sulaukė skambučio su geromis žiniomis – bauda yra anuliuota, nes situacija tikrai buvo ginčytina.

Jolita teigė, kad šiuo atveju jai tikrai svarbu ne pinigai – keturiolika eurų ji galėjo susimokėti negaišdama laiko. „Svarbiausia teisybė. Mano atvejis parodė, kad galbūt daug žmonių yra nubaudžiama neįsigilinus į kelių eismo taisykles“, - sakė Jolita. Po šio įvykio moters patarimo klausė ir kiti su panašia situacija susidūrę ir nežinantys, kaip elgtis, žmonės.

Neseniai iš Viešosios tvarkos skyriaus pranešimo apie pažeidimą sulaukė ir Jolitos vyras. Jam buvo pranešta, kad baudą teks mokėti dėl to, kad savo automobilį pastatė prie savivaldybės, kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ galiojimo zonoje.

„Iš kur galime žinoti, kad vietos rezervuotos darbuotojams? Galbūt jos skirtos savivaldybės klientams?“ – spėliojo moteris.

Alytiškės vyras bandė susisiekti su J. Muzikevičiumi, bet šis, pasak moters, sužinojęs, kad jos vyras ketina pokalbį įrašinėti, kalbėti atsisakė.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas J. Muzikevičius, birželio mėnesį alytiškei pranešęs, kad jos bauda anuliuota, prisipažino, kad šiandien elgtųsi kitaip. Jo teigimu, alytiškei tąkart tiesiog pasisekė.

„Gal tąkart iš dalies ir mano buvo padaryta klaida, nes aš nenuvykau pasižiūrėti pažeidimo padarymo vietos. Man buvo aiškinta, kad kieme, iš kurio išvažiavo alytiškė, yra dar vienas „kiauras“ išvažiavimas į kitą gatvę. Patikėjau. Bet vėliau paaiškėjo, kad visgi aš buvau teisus.

Ten jokio pravažiavimo ir gatvių susikirtimo nėra, tad kelio ženklo kartoti nereikia“, - situaciją komentavo J. Muzikevičius.

Pasak jo, daugiau panašių atvejų jo darbo praktikoje nepasitaikė.

Diskusijų sukėlusio ženklo šiuo metu Kalniškės gatvėje nėra. Kalniškės, Punsko ir Ūdrijos gatvių sankryžoje vykdomi žiedinės sankryžos įrengimo darbai.