Po naujojo „Škoda Superb“ variklio dangčiu bus montuojami trys benzininiai ir trys dyzeliniai motorai. Visi trys benzininiai varikliai bus su tiesioginiu degalų įpurškimu.

Benzininių variklių gamą sudarys šie motorai: 4 cilindrų, 1,4 l 125 AG, 4 cilindrų, 1,8 l 160 AG ir 6 cilindrų, 3,6 l 260 AG. Pastarasis variklis bus komplektuojamas tik su automatine DSG transmisija ir visų keturių ratų pavara.

Dyzelinių variklių gamą sudarys šie motorai: 1,9 l 105 AG, 2,0 l 140 AG ir 2,0 l 170 AG. Visi trys dyzeliniai varikliai bus su dyzelino dalelių filtru (DPF – diesel particular filter).

Čekai taip pat teigia, kad sukūrė ir užpatentavo naujovišką bagažinės dangčio atidarymo sistemą, kurią pavadino „Twindoor“ (dvigubos durys). Ši sistema leidžia bagažinės dangtį atidaryti dviem būdais.

Pirmuoju atveju bagažinės dangtis bus atidaromas tik tiek, kad būtų galima įdėti nedidelius daiktus. Antruoju atveju bagažinės dangtis bus atidaromas drauge su galiniu langu. Tokiu būdu pakrovimo anga taps gerokai platesnė, o į 565 litrus siekiančią bagažinę tilps tikrai daug daiktų.

Taip pat yra žinoma, kad antrosios kartos „Škoda Superb“ ilgis sieks 4,84, plotis – 1,78, aukštis – 1,46, o ratų bazė – 2,76 m.

Į automobilį gamintojai yra numatę montuoti važiavimo kryptimi besisukančias šviesas, naujovišką, elektronikos valdomą oro kondicionavimo sistemą, automatinę automobilio statymo sistemą, devynias oro pagalves bei kitą komforto ir saugumo įrangą.

Naujo „Superb“ pasaulinė premjera įvyks kovo pradžioje Ženevoje (Šveicarija), tačiau kada automobilis pasieks prekybininkų sales gamintojai kol kas neskelbia.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją