O vairuotojui atsisakius tai padaryti, reikėtų kreiptis į to autobusų parko administraciją, sako Panevėžio autobusų parko generalinis direktorius Rimantas Petukauskas.

LRT RADIJO klausytojas Stasys teiraujasi, ar teisingai elgiasi autobuso vairuotojas, transporto priemonėje garsiai leidžiantis muziką.

„Neseniai važiavau autobusu iš Kauno į Kėdainius. Įlipęs į autobusą, išgirdau gana garsiai grojančią muziką. Kai vairuotojo paprašiau, kad pritildytų radiją, jis atsakė, kad muzika jam patinka, o jos klausyti nenorintys keleiviai gali sėsti autobuso gale. Ar teisus buvo vairuotojas?“ – klausia jis.

„Neabejotinai teisus buvo keleivis. Tarpmiestiniais autobusais keleivius vežantis vairuotojas būna ne uždaroje kabinoje, o bendroje erdvėje su visais keleiviais, kuriems kelionės metu turi būti sukurtas maksimalus komfortas.

Tad, jei vairuotojas per garsiai leido muziką, jis privalėjo radiją patildyti arba jį visai išjungti. Tai numatyta ir keleivių pervežimo taisyklėse, ir vairuotojų pareiginėse instrukcijose“, – sako R. Petukauskas.

Autobusų parko direktoriaus teigimu, sužinojusi apie tokius atvejus, įmonės administracija atitinkamai reaguoja ir baudžia vairuotojus.

„Nuobaudos paprastai būna finansinės – sumažinamas kintamas priedas, atlyginimas. Jei tokie atvejai kartojasi, vairuotojas skiriamas dirbti miesto autobusuose, kuriuose radijo imtuvai būna vairuotojų kabinose arba jų nebūna visai“, – pasakoja R. Petukauskas.