Konstitucijos prospekte priešais prekybos centrą „Europa“ esanti stovėjimo aikštelė šių metų kovą perėjo į naujo savininko rankas. Jo iniciatyva pasikeitė ir aikštelės administratorius, kuriuo tapo bendrovė „P-Parkas“.

„Anksčiau buvo: išlipi, sumoki SMS ir nueini. O dabar sumoki SMS ir dar gauni kažkokią dar „baudą“, nes, pasirodo, pasikeitė aikštelės administratorius“, – piktinosi DELFI skaitytojas Šarūnas.

Kaip DELFI paaiškino bendrovės vadovas Marius Stalionis, pagrindinis skirtumas nuo anksčiau galiojusios tvarkos yra tai, kad šiuo metu už automobilio stovėjimą galima atsiskaityti tik monetomis į aikštelėje įrengtą mokėjimo automatą. Kaip ir kitose „P-Parkas“ administruojamose aikštelėse atsiskaityti už automobilio stovėjimą SMS žinute ar naudojant mobilią programėlę galimybės nėra.

Dėl to ir kilo nesusipratimai, nes aikštelę anksčiau administravusi savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ galimybę susimokėti trumpąja žinute suteikia.

Administravo laikinai

„Susisiekimo paslaugų“ Miesto eismo departamento vadovė Daiva Bucevičienė sakė, kad rinkliavą automobilių stovėjimo aikštelėje Konstitucijos pr. 18B jos atstovaujamai įmonei buvo leista rinkti laikinai, iki tol, kol sklypo, kuriame yra aikštelė, nuosavybės teisė bus perleista sklypą įsigijusiam savininkui.

„Šiam asmeniui kreipusis, nuo balandžio 20 dienos aikštelėje buvo nutrauktas rinkliavos rinkimas už automobilių statymą. Vėliau sklypo ir aikštelės savininkas jos priežiūrą, mūsų žiniomis, perdavė privačiai bendrovei „P-Parkas“, – teigė ji, tačiau negalėjo įvardinti, už kokią kainą aikštelė buvo parduota.

„P-Parkas“ aikštelę administruoti pradėjo nuo gegužės 13 dienos.

Informacija yra

Tiek M. Stalionis, tiek D. Bucevičienė tikino, kad pasikeitus administratoriui patikrinimo kvitus gavę vairuotojai kalti patys.

„Visa informacija apie aikštelėje galiojančias taisykles, mokėjimo būdus ir panašiai klientams yra pateikiama prie įvažiavimų į aikšteles ir prie mokėjimo automatų įrengtuose informaciniuose taisyklių stenduose“, – sakė M. Stalionis.

„Prie įvažiavimo į stovėjimo aikštelę, yra įrengtos informacinės lentelės, nurodančios parkavimo įkainius ir naudojimosi taisykles, todėl tiesiog reikėtų susipažinti su šia informacija įvažiuojant į aikštelę“, – pridūrė D. Bucevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)