Alytaus vežėjai kreipėsi į miesto savivaldybę su prašymu nustatyti didesnį vienkartinio bilieto tarifą iki 2 litų. Dabar bilietas kainuoja 1, 8 lito.

Savo prašyme vežėjai nurodė, kad neva dėl savivaldybės skolos jiems sunku išsilaikyti: Alytaus miesto savivaldybės administracija už keleivių, turinčių teisę į lengvatas, vežimą visoms įmonėms yra skolinga daugiau kaip keturis šimtus tūkstančių litų. Visos įmonės paslaugas teikia ir toliau, veža keleivius, turinčius teisę į lengvatas ir teikia jiems priklausančias nuolaidas.

Tačiau investicijų, ekonomikos ir biudžeto komiteto pirmininkas Nerijus Cesiulis įsitikinęs, kad vežėjų reikalavimai yra nepagrįsti ir jis tarybos posėdyje siūlys vienkartinio bilieto kainą mažinti.

„Nepritariu jiems dėl keturių priežasčių: vežėjams yra sumažintas pridėtinės vertės mokestis, išaugę keleivių srautai, sumažėjusi kuro kaina bei nauji mikroautobusai, kurie yra ekonomiškesni. Jų argumentai dėl kainos pakėlimo yra ekonomiškai nepagrįsti“, - pabrėžė N. Cesiulis.

Pasak įmonės „Multivanas“ direktoriaus Vaclovo Karalevičiaus, didelė problema yra darbas savaitgaliais ir vakarais, kai nesusirenka pakankamai žmonių, grafikai yra nerentabilūs.

„Nepritariu tarybos nario N. Cesiulio nuomonei, kad kainos nereikėtų kelti. Mes esame vienintelė įmonė Alytuje, kuri dirba sąžiningai ir atiduoda visas jėgas. Naujieji autobusai, kuriuos mes privalėjome įsigyti norėdami išsilaikyti rinkoje, suvartoja daugiau kuro“, - sakė V. Karalevičius.

Jam antrino ir Anatolijus Mechedovas, kreipęsis į savivaldybę smulkiųjų vežėjų asociacijos vardu.

„Naujų mikroautobusų remontas daug kainuoja, žmonių mažėja. Jeigu nepakelsime kainos, mes išnyksime“, - sakė A. Mechedovas.

Anot A. Mechedovo, vežėjai ketina nebetaikyti lengvatų keleiviams bei atsisakyti keleivių vežimo po devynioliktos valandos, jeigu savivaldybė nepadengs savo įsiskolinimo vežėjams.

Dėl to savivaldybei atsirastų problema, kaip pačiai organizuoti keleivių vežimą savaitgaliais bei kaip tiesiogiai kompensuoti keleiviui jo važiavimo kainą.

Paskutinį kartą bilieto kaina buvo keičiama prieš beveik dvejus metus.

Galutinis sprendimas dėl vienkartinio bilieto kainos keleiviams bus priimtas vasario 27 dieną vyksiančiame Alytaus miesto tarybos posėdyje.