16 tūkst. darbuotojų turinčios įmonės "Airbus UK" prezidentas Paulas Kahnas pareiškė, kad Britanija turinti konkuruoti dėl tarptautinių investicijų.

"Geriausias būdas užsitikrinti investicijas liekant ES dalimi", - sakė jis.

Per Didžiosios Britanijos pramonininkų konfederacijos (CBI) metinį grupės susitikimą Didžiosios Britanijos finansų ministras George'as Osborne'as sakė norįs, kad Jungtinė Karalystė "būtų Europoje, bet nebūtų valdoma Europos".

Britų premjeras Davidas Cameronas pažadėjo surengti referendumą dėl savo šalies narystės Europos Sąjungoje (ES) iki 2017 m. pabaigos.

Pirmadienį garsios Didžiosios Britanijos statybos įrangos gamintojos JCB vadovas pareiškė, kad JK neturėtų baimintis pasitraukimo iš ES. O trečiadienį CBI prezidentas Mike'as Rake'as ragino bendroves kuo anksčiau pritarti tam, kad Didžioji Britanija liktų reformuotoje ES.

P. Kanas, kalbėdamas su BBC korespondentu Johnu Moylanu, sakė: "Mano nuomone, labai svarbu, kad tokios bendrovės kaip "Airbus", drąsiai kalbėtų ir pritartų tolesnei šalies narystei ES".

"Airbus" - antroji didžiausia pasaulyje lėktuvų gamintoja - yra įdarbinusi 6000 žmonių Šiauriniame Velse veikiančioje savo įmonėje, kurioje surenkami visų "Airbus" lėktuvų sparnai.

Dar keli tūkstančiai žmonių dirba Filtone, šalia Bristolio, kur projektuojami sparnai ir testuojamos lėktuvų važiuoklės.

P. Kahnas pabrėžė, kad jeigu Didžioji Britanija nuspręstų pasitraukti iš ES, bendrovė nenutrauktų staiga savo veiklos. "Jeigu šaliai pasitraukus iš ES ekonominės sąlygos Britanijoje būtų mažiau palankios verslui nei kitose Europos dalyse ar už jos ribų, ar "Airbus" persvarstytų savo būsimas investicijas Jungtinėje Karalystėje? Taip, be jokios abejonės", - vis dėlto pridūrė jis.