Pranešime spaudai rašoma, kad taip pat buvo susitarta dėl tolimesnių 80 milijonų eurų investicijų į aviakompaniją. Iš viso 132 milijonai eurų naujo kapitalo padės įgyvendinti įmonės verslo planą „Horizon 2021” bei modernizavimo siekius.

Ralfas Dieteris Montagas-Girmesas
R. D. Montagas-Girmesas sako, kad „airBaltic” yra išskirtinis vežėjas unikalioje rinkoje Rygoje, kurią galima laikyti esmine Baltijos šalių regione. Pasak jo, „airBaltic” turi puikias ateities galimybes Vilniuje ir Taline. „Aviakompanija taip pat pasižymi mažomis tiekimo sąnaudomis, o tai yra puikus pagrindas ateities galimybėms. „airBaltic” turi atsidavusią vadovybę, kuri sukūrė plačių užmojų „Horizon 2021“ planą, o jis yra gyvybiškai svarbus tolimesnei sėkmei. Mes tikime, jog savo investicijomis prisidėsime prie šių ateities planų”, - pranešime spaudai cituojamas investuotojas.

„airBaltic” generalinis direktorius Martinas Gaussas sako, kad per pastaruosius keletą metų pasiekėme puikių rezultatų, naujos investicijos padės sutelkti dėmesį į mūsų plėtrą Baltijos šalių aviacijos rinkoje. Investicijoms į naujus orlaivius bus naudojamas naujasis nuosavas kapitalas, o ne lizingo paslaugos. Tokiu būdu bus sumažintos sąnaudos, o tai yra esminis plano „Horizon 2021“ elementas.

Pagal susitarimą, investuotojai iš Vokietijos priklausys 20 proc. kompanijos akcijų. Likusi dalis priklausys Latvijos vyriausybei. R. D. Montagas Girmesas investuos 52 milijonus eurų į A/S „Air Baltic Corporation”. Latvijos vyriausybė taip pat investuos 80 milijonų eurų į avialinijas.

2015 m. vasarą „airBaltic” paskelbė 14 naujų maršrutų, tai – didžiausia plėtra nuo įmonės restruktūrizavimo. Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „airBaltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų. Taip pat bendrovė siūlo tiesioginius skrydžius iš Talino bei Rygos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)