„Aprangos“ akcijomis penktadienį buvo prekiauta aktyviausiai – už 63,5 tūkst. eurų, o akcijų kaina sumažėjo 1,07 proc. „Klaipėdos naftos“ ir Ūkio banko akcijų buvo perleista už 23 ir 20,9 tūkst. eurų.

Pastarųjų akcijų kaina sumažėjo 1,85 proc. iki 0,159 euro, kai II pusmetis bankui buvo nuostolingas. „Panevėžio statybos tresto“ akcijos kilo 1,89 proc., t.y. labiausiai Vilniuje. Labiausiai pigo „Vilniaus degtinės“ akcijos – 71,67 proc., tačiau tai lėmė didelis skirtumas tarp geriausios pirkimo ir pardavimo kainos ir kažkieno noras parduoti simbolinį skaičių akcijų už bet kokią kainą.

Penktadienį Taline prekyba vyko kur kas aktyviau nei įprastai – bendra biržos dienos apyvarta siekė 701,2 tūkst. eurų. Brangusių akcijų buvo kur kas daugiau nei pigusių, o tą atspindi ir Talino akcijų biržos indekso 1,47 proc. teigiamas pokytis.

Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ ir „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių buvo perleista už 210 ir 192 tūkst. eurų. 150 tūkst. eurų dienos apyvartą viršijo ir prekyba „Silvano Fashion Group“ akcijomis. Ir vėl ypač teigiamomis nuotaikomis pasižymėjo prekyba „Baltika“ ir „Arco vara“ akcijomis. Pirmųjų akcijų kaina padidėjo 10,13 proc., o „Arco vara“ – 8,24 proc. Per pastarąsias dvi dienas „Baltika“ akcijos pabrango beveik 15 proc. „Arco vara“ akcijos per paskutines dvi savaites pabrango jau beveik 50 proc. Pigo tik „Viisnurk“, „Ekspress Grupp“ ir „Tallink Grupp“ akcijos, tačiau šių akcijų neigiami pokyčiai neviršijo 3 proc.

Rygos akcijų biržos indeksas kilo 1,53 proc., o apyvarta buvo dvigubai didesnė nei ketvirtadienį – 24,3 tūkst. latų. Labiausiai brango „Siguldas mezrupnieciba“ akcijos – 122,22 proc., tačiau šių akcijų dienos apyvarta buvo vos 10 latų. Labiausiai pigo „Rigas kugu buvetava“ akcijos – 6,44 proc. „Latvijas Gaze“ akcijomis buvo prekiauta aktyviausiai jau trečią prekybos sesiją Rygoje. Šių akcijų dienos apyvarta buvo 20,5 tūkst. latų.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)