Lietuva

Daugiausia prekiauta „Aprangos“ akcijomis, bet ir jomis apyvarta buvo kukli – sandorių vertė siekė vos 32,9 tūkst. eurų. Bendrovės akcijos brango 0,4 proc. iki 2,69 euro. „Apranga“ šiandien paskelbė atidariusi pirmąją Baltijos šalyse „AJ|Armani Jeans“ parduotuvę, o artimiausiais mėnesiais šio prekės ženklo parduotuvės atvers duris ir Rygoje bei Taline. Tai dar kartą įrodo, kad bendrovė lieka aktyviai investuojanti į prabangos prekių segmentą, kuriame konkurencija mažesnė nei jaunimo segmente, o pačios įmonės pozicija bei patirtis yra stipri. Šiandien 0,1 proc. pigo „TEO LT“ akcijos. Primintina, kad įmonė užvakar skelbė prastus 2014 m. I ketv. finansinius rezultatus. Šiandien daugiausia iš likvidžiausių įmonių pigo Šiaulių banko akcijos – jų kaina nusileido 2,3 proc. iki 0,301 euro. Keista, bet akcijos kaina jau beveik grįžo į tą lygį, kuris buvo prieš banko neblogo 2014 m. I ketv. finansinio rezultato skelbimą antradienį. Dar pigo ir „City Service“ akcijos – investuotojai traukiasi iš šios pozicijos dėl blogų žinių srautų iš pačios įmonės ir jos pagrindinių akcininkų. Visgi akcijų vertinimas darosi vis žemesnis ir jeigu tos baimės neatsilieps įmonės rezultatams, akcijos gali vėl sulaukti investuotojų susidomėjimo. Šiandien vykęs „Grigiškių“ akcininkų susirinkimas patvirtino 0,05 Lt, arba 0,0145 EUR akcijai dividendus. Rytoj „Rokiškio sūris“ nelauktai anksti skelbs 2014 m. I ketv. finansinius rezultatus, tikėtina, kad jie turėtų būti ganėtinai neblogi.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržoje prekybos aktyvumas buvo didesnis nei vakar – iš viso sudaryta sandorių už 411 tūkst. eurų. Biržos indekso reikšmė augo 0,08 proc. Beje, šiandien tik Talino biržos indeksas paaugo. Daugiausia sandorių sudaryta „Olympic Entertainment Group“ bei „Tallinna Vesi“ akcijomis ir jų apyvarta perkopė 100 tūkst. eurų. Pirmosios bendrovės akcijos pigo 0,5 proc., bet antrosios brango 1,5 proc. Galima priminti, kad „Tallinna Vesi“ ryt skelbs 2014 m. I ketv. finansinius rezultatus, o kazino operatoriaus „Olympic Entertainment Group“ akcininkai rinksis į metinį akcininkų susirinkimą.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržos indekso reikšmė smuko 0,05 proc., o apyvarta buvo labai nedidelė ir siekė 25,1 tūkst. eurų. Pusę visos apyvartos pasiekta stiklo pluošto gamintojos „Valmieras Stiklas Skiedra“ akcijomis, kurios pigo 0,8 proc. Iš brangusių pozicijų galima išskirti tik farmacijos atstovės „Olainfarm“ ir „Latvijas tilti“ brangimą atitinkamai 1,3 proc. ir 12,5 proc. Pastarosios įmonės akcijų kilimą veikiausiai lėmė vakarykštis pranešimas dėl 33,9 mln. Lt vertės (su PVM) darbų laimėjimo Lietuvoje.