Abiejose pozicijose sulaukėme tiesioginių sandorių, kurių bendra vertė siekė 87,3 tūkst. eurų. Labiausiai brango „Vilniaus Degtinės“ akcijos – jos kilo 5,5 proc., o labiausiai pigo „Lino“ vertybiniai popieriai – tiesa, sandorių šiose pozicijose buvo mažai. Vėl krito „Panevėžio Statybos Tresto“ akcijos – jos jau prarado visą per praeitą mėnesį užaugintą vertę. Skirtingomis kryptimis pasuko pienininkų akcijų kainos – „Rokiškio Sūrio“ ir „Žemaitijos Pieno“ vertybiniai popieriai brango, jų konkurentų „Vilkyškių Pieninės“ ir „Pieno Žvaigždžių“ akcijos krito.

Talino biržoje nuotaikos buvo priešingos, indeksas krito 0,8 proc., sandorių sudaryta už 411 tūkst. eurų. Tris ketvirtadalius apyvartos pasiglemžė „Tallink Grupp“ ir „Tallinna Vesi“ vertybiniai popieriai, kurie krito atitinkamai 0,8 proc. ir 0,6 proc. Akcijų brangimu išsiskyrė tik „Baltika“ – ji augo beveik 6 proc. po paskelbtų gerų mėnesinių prekybos rezultatų. Aktyvumas sumažėjęs „Olympic Entertainment Group“ ir „Silvano Fashion Group“ pozicijose – jose bendrai akcijų perleista už mažiau nei 70 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržoje taip pat vyravo neigiamos nuotaikos, tačiau sandorių sudaryta tik už 11,3 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta brangusiomis „Grindeks“ ir „SAF Tehnika“ akcijomis, labiausiai nuvertėjo „Rigas Kugu Buvetava“ pozicija. Brangusių akcijų buvo daugiau nei pigusių, tačiau pastarosios turi didesnį svorį biržos indekse, todėl jis koregavosi
0,5 proc.

Pirmadienį „Apranga“ paskelbė puikius rugpjūčio mėn. pardavimo apyvartos rezultatus. Konsoliduota pardavimų apyvarta sudarė 55,2 mln. Lt ir buvo 26,3 proc. didesnė nei prieš metus. Tai yra didžiausia apyvarta grupės istorijoje. Primintina, kad panašus metinis apyvartos augimas matytas ir ankstesniais mėnesiais. Toks rezultatas negali nedžiuginti investuotojų, nes rekordiniai pardavimai žada labai stiprų ir III ketv. pelno rezultatą.

„Baltika“ taip pat pradžiugino investuotojus paskelbdama apie stipresnį pardavimo pajamų augimo tempą rugpjūčio mėn. Mažmeninės prekybos pajamos sudarė 4,4 mln. eurų i buvo 9 proc. didesnės nei prieš metus. Atsiminus tai, kad pardavimų plotas yra 7 proc. mažesnis nei prieš metus, realus pardavimų augimas vienam kvadratiniam metrui siekė 17 proc. Beje, metinis pardavimo pajamų kritimas liepos mėn. sudarė 2 proc., tad praėjusio mėn. rezultatas grąžina didesnį optimizmą į šią poziciją.

Penktadienį „City Service“ paskelbė, kad parduoda turimą 80 proc. dukterinės bendrovės „Жилкомсервис № 2 Невского района“, veikiančios Sankt Peterburge akcijų paketą už 4,6 mln. Lt. Pastaroji bendrovė kartu su dar penkiomis įmonėmis buvo įsigyta 2009 m. gegužę per Rusijos miesto organizuotą privatizavimo aukcioną. Už ją tada sumokėta 4 mln. Lt. Norisi pabrėžti, kad iš tų tuomet įsigytų šešių bendrovių dabar „City Service“ priklausys vos viena įmonės, nes trys įsigytosios buvo parduotos po kelių mėnesių, o „Жилкомсервис г. Ломоносов“ parduota 2010 m. vos už 0,3 mln. Lt (įsigijimo suma sudarė 1,1 mln. Lt). Tad akivaizdu, kad dideli lūkesčiai, sudėti į plėtrą Rusijoje neišsipildo, nors veikla Rusijoje ir šių metų I pusm. rodė gerėjimą. Taip pat dar kartą galima pasakyti, kad kol kas pagrindinė „City Service“ verslo vertė slypi Baltijos šalyse, ne Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją