Oficialus supirkimas vyks iki gruodžio 21 d. „Žemaitijos pieno“ vertybinių popierių kaina pigo 1,2 proc. – rytoj paskutinė diena pateikti akcijas pardavimui oficialiam siūlyme.

Vėl brangsta „Teo“ vertybiniai popieriai – šiandien teigiamas kainos pokytis siekė 0,4 proc. „Agrowill Group“ akcijos pigo 2,1 proc. – geri įmonės rezultatai padidino pozicijos likvidumą, kuriuo naudojasi pardavėjai, norėdami parsiduoti akcijas.

Talino biržos apyvarta taip pat viršijo 1 mln. eurų ir siekė 1,8 mln. Biržos pažiba tapo „Tallink Grupp“ – akcijų perleista už 1 mln. eurų, sudaryti 334 sandoriai. To priežastis – bendrovės akcininkų pokyčiai. Buvo sudarytas sandoris, kurio dydis – 15,7 proc. visų įmonės akcijų, o kaina siekė net 1,1 euro (akcijos kaina biržoje prieš dienos atidarymą siekė 0,773 euro). Investuotojai šią žinią sutiko itin džiugiai, vertybinių popierių kaina augo 11,5 proc. „Olympic Entertainment Group“ akcijos pigo 1,1 proc. iki 1,71 euro už akciją. Šios įmonės akcijos paskutiniu metu nenumaldomai kyla.

Tiesioginio sandorio sulaukėme ir Rygos biržoje – „Olainfarm“ akcijų perleista už 70 tūkst. latų, kaina kilo 1,4 proc. Kiek aktyviau prekiauta ir „Rigas Kugu Buvetava“ vertybiniais popieriais, kurie brango 0,9 proc. Daugiau reikšmingesnių pokyčių nesulaukėme.

Ketvirtadienį „Tallink Grupp“ paskelbė apie labai įdomius jos akcininkų struktūros pokyčius. Pranešta, kad iš bendrovės akcininkų gretų pasitraukia „Citigroup Venture Capital International“, o ir kiti didžiausi akcininkai, įtraukiant ir pagrindinį akcininką „Infortar“ parduoda dalį savo akcijų nežinomai bendrovei „Baltic Cruises Holding“. Pastaroji įsigijo 15,7 proc. „Tallink Grupp“ akcijų, mokėdama 1,1 euro už vieną akciją arba net 42 proc. daugiau nei akcija kainavo vakar. Tai yra paslaptingas sandoris, nes apie akcijų pirkėją nėra viešų duomenų bei informacijos, tad sudėtinga suprasti, ar tai iš tikro yra naujas akcininkas, ar tik iš esamų akcininkų suformuotas darinys.

Akivaizdu tik tai, kad „Citigroup Venture Capital International“ tiesiogiai pasitraukė iš „Tallink Grupp“, o tą greičiausiai lėmė tai, kad bendrovės akcijos yra seniausia šio turto valdymo įmonės investicija, kuri dar nebuvo parduota (investicija atlikta 2003 m.), tad, matyt, laikas jau spaudė iš šios įmonės išeiti. Bet kartu iškylantis klausimas, kodėl ir kiti akcininkai ir kodėl būtent jie prisijungė daliniais pardavimais, lieka neatsakytas. Be to, sumokėta kaina už parduotus akcijų paketus yra didelė, tačiau kartu tai yra teigiama naujiena smulkiesiems akcininkams, dar kartą parodanti, kad didesni akcijų paketai realių sandorių metų yra vertinami daugiau nei akcijos įprastai vertinamos biržoje.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją