Taip pat pabrėžtina, kad tokiu būdu Lietuvos gyventojai kviečiami dalyvauti finansinės piramidės pagrindu paremtuose projektuose, t.y. Lietuvos gyventojams siūloma investuoti ir į investavimą įtraukti naujus asmenis, kurių įnašais atgaunama investuota suma, nauji asmenys įtraukia kitus asmenis, kurių lėšomis pelnosi piramidės viršuje esantys asmenys.

Komisija ragina Lietuvos investuotojus laikytis ypatingo atsargumo tokių pasiūlymų investuoti atžvilgiu.

Komisija atkreipia dėmesį į tai, kad vadovaujantis FPRĮ 4 str. 1 d., nuolat ir profesionaliai teikti investicines paslaugas Lietuvos Respublikoje gali tik finansų maklerio įmonės, turinčios Komisijos ar kitos valstybės narės priežiūros institucijos išduotą finansų maklerio įmonės licenciją, taip pat licencijuotos kredito įstaigos ir finansų patarėjo įmonės, turinčios atitinkamą licenciją. FPRĮ 3 str. 4 d. pateikia detalų finansinių priemonių sąrašą, o 3 str. 13 d. pateikia investicinių paslaugų ir investicinės veiklos apibrėžimą.

DELFI skelbė, kad liūdnai Rusijoje pagarsėjusios finansinės piramidės „MMM“ klonas „MMM-2011“ vilioja ir Lietuvos žmones. Tam specialiai sukurtas ir tinklalapis lietuvių kalba, kuriame už finansines machinacijas beveik šešerius metus Rusijoje kalėjęs Sergejus Mavrodis kreipiasi į Lietuvos žmones. Pristatomo projekto esmė – neškite pinigus, tikėkitės didelių palūkanų, bet nieko negarantuojame.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)